ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ заявила про вихід з Альянсу незалежних пресрад Європи через невиключення РФ

22.10.2022, 09:17
Фото – КЖЕ
Фото – КЖЕ

Комісія з журналістської етики заявила про вихід зі складу Альянсу незалежних пресрад Європи через невиключення з російської “Общественной коллегии по жалобам на прессу”. Таку заяву оприлюднено на сайті КЖЕ 21 жовтня.

“Комісія з журналістської етики заявляє про повне припинення свого членства в Альянсі незалежних пресрад Європи (AIPCE). Участь РФ в цій організації ставить під сумнів її здатність відповідати заявленим цілям та суперечить цінностям етичної журналістики, якими ми керуємося”, – йдеться в заяві.

КЖЕ нагадала, що 21 жовтня Альянс незалежних пресрад Європи (АІРСЕ) під час загальних зборів не зміг виключити цю російську організацію через відсутність необхідної кількості голосів.

Виключити цю організацію з альянсу КЖЕ просила ще у квітні через бездіяльність щодо багаторічної брехні, маніпуляцій та розпалювання мови ворожнечі в російських медіа стосовно України.

“Російська колегія з преси називає себе незалежною громадянською інституцією, хоча насправді є пропагандистським рупором Кремля. Зокрема, з початку збройної агресії РФ в Україну колегією не було прийнято жодного рішення чи заяви по дезінформаційних російських наративах. Ба більше, з 2020 року до складу цієї колегії входять відомі путінські пропагандисти: Володимир Познер та Маргарита Симоньян”, – зазначає КЖЕ.

Нагадаємо, до Альянсу незалежних пресрад, окрім України, входять: Австрія, Бельгія, Німеччина, Вірменія, Боснія і Герцеговина, Кіпр, Болгарія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Угорщина, Косово, Ірландія, Монтенегро, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Північна Македонія, Норвегія, Сербія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Великобританія та Росія.

Liked the article?
Help us be even more cool!