ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Курси підвищення кваліфікації" РФ – перекодування українських вчителів на російських – Мурликіна

02.11.2022, 14:23
Методичні посібники, які росіяни завезли до Куп'янська. Фото – Анна Черненко
Методичні посібники, які росіяни завезли до Куп'янська. Фото – Анна Черненко

Росіяни на окупованих територіях примушують українських педагогів перевчатися на російські шкільні програми та пропагувати любов до "нової батьківщини".

Про це в ефірі Громадського радіо розповіла журналістка, головна редакторка сайту "Маріуполь 0629" Анна Мурликіна.

За її словами, вчителі в тимчасово окупованому Маріуполі не можуть викладати без спеціального "сертифіката" "курсів підвищення кваліфікації". Найретельніше на тих "курсах" росіяни працюють з учителями історії та російської мови, а інших навчають правильно запроваджувати російські стандарти, вимоги до складання іспитів і як учити дітей любити "нову батьківщину".

"Чим довше триватиме такий вплив перевчених "освітян" на дітей, тим гірше буде. Ми це бачимо на прикладі Донецька: ненависть до України з’явилася в багатьох через школу, через "виховання", пропаганду та зомбування впродовж останніх восьми років", – зазначає головна редакторка сайту "Маріуполь 0629".

Анна Мурликіна додає, що молодь з окупованої Донеччини йде воювати проти України, на блокпостах вони знущаються з маріупольців більше, ніж росіяни, і це є наслідком навчання в донецьких школах.

Як повідомляв ІМІ, під час окупації частини Харківської області росіяни завезли туди сотні підручників за роспрограмою, а вчителів змушували проходити "підвищення кваліфікації" в російських містах. Тих освітян, які відмовлялися від співпраці, загарбники брали в полон.

Liked the article?
Help us be even more cool!