ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримський журналіст пропонує ввести санкції за порушення свободи слова в Криму

11.04.2018, 12:06
Фото - Крим.Реалії

Кримський журналіст, головний редактор видання Вlackseanews, експерт організації “Майдан закордонних справ” Андрій Клименко вважає, що необхідно запроваджувати санкції за переслідування журналістів і порушення свободи слова в анексованому Криму. Про це він заявив 10 квітня в Києві на круглому столі на тему “Історія розвитку ЗМІ Криму та сучасний стан свободи слова в окупованому Криму”, присвяченому Дню кримськотатарської журналістики, повідомляє Крим.Реалії.

“Давайте шукатимемо в сенсі санкцій асиметричні відповіді. Давайте ставитимемо питання щодо запровадження санкцій щодо фізичних, юридичних осіб за репресії щодо свободи слова і прав людини в Криму”, – сказав Клименко.

За його словами, запровадження санкцій, у тому числі персональних, а також проти підприємств оборонного комплексу Росії в Криму, "дасть можливість реально впливати на ситуацію".

Він також закликав керівництво Національної спілки журналістів України прийняти в члени спілки громадських журналістів з-поміж кримськотатарських активістів, які зазнать репресій на території Криму. За його словами, це стане додатковим важелем для їхнього захисту.

День кримськотатарської журналістики почали відзначати 10 квітня 2011 року. Таке рішення ухвалили в Бахчисараї на конференції кримськотатарських ЗМІ. Саме 10 квітня 1883 вийшов у світ перший номер першого кримськотатарського періодичного видання – газети “Терджиман” просвітителя Ісмаїла Гаспринського.

Liked the article?
Help us be even more cool!