ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримськотатарський ресурсний центр закликає СБУ заборонити в'їзд до України російським артистам

07.10.2021, 14:40
Фото – ctrcenter.org
Фото – ctrcenter.org

Громадська організація “Кримськотатарський ресурсний центр” (КРЦ) закликала СБУ розглянути можливість заборони в’їзду до України для російських артистів Василя Вакуленка (Баста), Ірини Воробйової (Круг) та Єлизавети Іванців (Ёлка), у яких у жовтні та грудні заплановано виступи в Києві.

Про це повідомляється на сайті організації.

В організації зазначають, що Ірина Круг та Баста, порушуючи українське законодавство, відвідували окупований Крим, де виступали з концертами. Ёлка хоч і не влаштовувала концерт, проте все-одно могла перебувати на півострові під час одного з російських пісенних фестивалів.

“Просимо вас перевірити інформацію щодо незаконного відвідування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя громадянами Російської Федерації Іриною Воробйовою та Єлизаветою Іванців та, в разі виявлення порушень українського законодавства, застосувати обмежувальні заходи щодо них”, – йдеться в листі на адресу голови СБУ Івана Баканова.

Також КРЦ запропонував розглянути питання застосування обмежувальних заходів щодо Василя Вакуленка (Баста), зокрема повторно заборонити йому в’їзд на територію України. Оскільки останні його візити до України у 2021 році викликали великий суспільний резонанс.

Як повідомляв ІМІ, 13 вересня в СБУ нагадали, що в Україні заборонено проводити концерти російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва).

Моргенштерна занесено до списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. Причому в рекомендаціях СБУ фігурують два прізвища виконавця – і Валєєв, і Моргенштерн.

Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України повторно внесло російського реп-виконавця Моргенштерна до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Раніше Моргенштерн заявляв, що є прихильником президента РФ Володимира Путіна, а також підтримує окупацію Росією Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!