ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП повторно внесло Моргенштерна до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці

15.09.2021, 15:50
Фото – svidok.info
Фото – svidok.info

Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України повторно внесло російського реп-виконавця Моргенштерна до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з оновленнями переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, до списку додали російського артиста Алішера Валєєва (Моргенштерн).

Як повідомляв ІМІ, 13 вересня в СБУ нагадали, що в Україні заборонено проводити концерти російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва).

Моргенштерна занесено до списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. Причому в рекомендаціях СБУ фігурують два прізвища виконавця – і Валєєв, і Моргенштерн.

28 квітня 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ внесло реп-виконавця Валєєва Алішера (Моргенштерн) до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

17 червня Моргенштерн подав до Окружного адміністративного суду міста Києва позов проти Служби безпеки України щодо внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. 

2 липня 2021 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в справі за позовом Моргенштерна проти Служби безпеки України.

Моргенштерн просить суд визнати протиправними дії СБУ стосовно підготовки документів і звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо занесення його до переліку.

Також він просить витребувати в СБУ постанову про заборону йому в’їзду до України. 

Раніше Моргенштерн заявляв, що є прихильником президента РФ Володимира Путіна, а також підтримує окупацію Росією Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!