ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницькі журналісти влаштували акцію "Запізнення" через недопуск колеги на нараду

05.11.2018, 11:44
Фото - Фейсбук Дмитра Семенюка

Сьогодні, 5 листопада, у Кропивницькому журналісти місцевих засобів масової інформації провели акцію на захист права на вільний доступ до заходів, які відбуваються в міській раді. Про це повідомляє регіональний представник ІМІ.

Таким чином журналісти вирішили підтримати свого колегу Дмитра Семенюка, якого минулого тижня через запізнення не пустили на апаратну нараду міського голови, аргументуючи усним розпорядженням керівниці справами виконавчого комітету Альвіни Бондаренко.

Цього разу “запізнитися” на апаратну нараду міського голови вирішили десяток кореспондентів місцевих видань: “Гречка”, “Златопіль”, “Прожектор”, Dozor та інших. Враховуючи кількість журналістів, поліція охорони не перешкоджала вільно потрапити до зали засідань, зазначив представник ІМІ.

“У такий спосіб ми вирішили захистити своє право на вільний доступ до приміщень та подій, які відбуваються в стінах міської ради. Ми привернули увагу до ситуації, і я сподіваюсь, що подібне більше не повториться. Що ж до заяви в поліцію, то від неї не відмовлятимусь та планую доводити справу до суду”, - прокоментував ІМІ ситуацію ініціатор журналістської акції Дмитро Семенюк.

Міський голова Андрій Райкович так прокоментував появу журналістів на апаратній нараді: “Ви увійшли, припиніть базар і заходьте, сідайте і не запізнюйтесь на апаратну нараду. Я собі не дозволяю цього робити, і ви, будь ласка, ведіть себе відносно міської ради толерантно, з повагою. А на вошивість перевіряти мене не треба. Я нормальна людина, і тому дурних розпоряджень не даю. І якщо хтось собі дозволив не впустити вас, робіть з цього висновки. Ви ще молоді люди, і у вас ще попереду багато справ, і навчитися регламенту це, навпаки, нормально”.

Як повідомляв ІМІ, 29 жовтня представник поліції охорони не пустив журналіста кропивницького видання “Утренний город” Дмитра Семенюка на ранкову апаратну нараду міського голови в Кропивницькій міській раді. Відмову пустити охоронець аргументував тим, що є розпорядження від керівниці справами виконавчого комітету Альвіни Бондаренко не пускати після того, як у залу засідань зайшов міський голова.

9 липня 2018 року кропивницького журналіста Дмитра Семенюка не пустили на засідання ранкової апаратної наради міського голови.

Працівники муніципальної дружини та Управління поліції охорони в Кіровоградській області блокували вхід до зали, мотивуючи свою поведінку запізненням журналіста на початок засідання.

10 липня 2018 року керівниця справами виконавчого комітету Кропивницької міської ради Альвіна Бондаренко закликала журналістів не запізнюватись на апаратні наради.

Liked the article?
Help us be even more cool!