ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Костін підписав угоду про відкриття в Україні представництва Міжнародного кримінального суду

23.03.2023, 14:46
Фото – Офіс генерального прокурора
Фото – Офіс генерального прокурора

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав у Гаазі угоду про відкриття Представництва Міжнародного кримінального суду (МКС) в Україні. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Костін підписав угоду із секретарем МКС Пітером Льюїсом 23 березня в будівлі суду в Гаазі.

Андрій Костін назвав підписання документа ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини.

“Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні в міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ”, – сказав Андрій Костін.

Генпрокурор підкреслив, що МКС та Офіс прокурора МКС Каріма Хана невтомно стоять на варті правосуддя. “Ми сподіваємося на подальшу співпрацю в розслідуванні та переслідуванні злочинів РФ проти України. Твердо вірю, що наші спільні зусилля допоможуть у розбудові більш справедливого світу”, – резюмував він.

Як повідомляв ІМІ, 7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна довічний.

Liked the article?
Help us be even more cool!