ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коригував ракетні удари по Черкащині: агент партії Жириновського отримав довічне ув'язнення

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Довічне ув’язнення за державну зраду отримав агент головного управління генштабу ЗС РФ, член партії Володимира Жириновського "ЛДПР", який коригував ракетні удари по Черкащині, повідомила пресслужба СБУ.

Він коригував повітряні удари агресора по військовій та критичній інфраструктурі на Черкащині.

Контррозвідка СБУ затримала російського агента в травні 2023 року, коли той фотографував зовнішній "периметр" місцевого підприємства Укроборонпрому.

За матеріалами української спецслужби суд призначив зловмиснику найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі.

"Встановлено, що фото- та відеозображення заводу та геолокації його об’єктів потрібні були окупантам для підготовки прицільного удару по українському підприємству. Ворожим агентом, який готував повітряну атаку РФ, виявився мешканець Херсонщини. Після окупації регіону він перейшов на бік агресора і добровільно вступив до "Ліберально-демократичної партії Росії", яку до недавнього очолював Володимир Жириновський і яка облаштувала свій "осередок" у Херсоні", – розповіли в українській спецслужбі.

Перебуваючи в лавах цієї партії, чоловік закликав місцевих жителів підтримати окупантів та приходив на російські блокпости, де пропонував свою допомогу у війні проти України.

У такий спосіб він потрапив до поля зору воєнної розвідки РФ, яка згодом його завербувала і поставила йому завдання – виїхати на Черкащину для збору розвідданих.

Чоловік вирушив до центрального регіону України як переселенець.

На Черкащині він об’їжджав місцевість та намагався визначити ключові транспортні розв’язки, а також координати адмінбудівель та підприємств оборонно-промислового комплексу України. Для комунікації з окупантами їхній поплічник використовував анонімний чат у месенджері. 

Liked the article?
Help us be even more cool!