ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Конфлікт з "Експресом" носить господарський характер – гендиректор "Укрпошти"

05.01.2018, 11:24
Фото - Еспресо.TV

Генеральний директор ПАТ “Укрпошта” Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети “Експрес” господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ “Експрес медіа сХаб” умов договору розповсюдження періодичних видань. “Укрпошта” через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

“ПАТ “Укрпошта” має спір господарчого характеру з видавництвом ТзОВ “Експрес медіа сХаб”, яке є видавцем ряду періодичних видань, у тому числі газети “Експрес”, - йдеться в офіційній заяві стосовно ситуації навколо “Експресу”, повідомляє “Детектор медіа”.

"Зазначене видавництво протягом тривалого часу дозволяло собі непартнерські дії стосовно "Укрпошти", вкладаючи у періодичні видання незадекларовані шпальти, тим самим збільшуючи фізичне навантаження на листонош і свідомо завдаючи збитки ПАТ "Укрпошта". Найближчим часом "Укрпошта" подасть позови в суд на компенсацію збитків у 2015-2017 роках з боку "Експрес Медіа сХаб".

З вересня 2017 року Львівська дирекція "Укрпошти" неодноразово зверталася до ТзОВ "Експрес Медіа сХаб" з пропозицією укласти необхідний Договір-доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у 2018 р. Однак безвідповідальна позиція керівництва "Експрес медіа сХаб" призвела до того, що договір на 2018 рік не підписаний, що не дає можливості розповсюджувати видання", - зазначається також в заяві.

ПАТ "Укрпошта" зробила все можливе, щоб попередити про ситуацію, що склалася, клієнтів та повернути кошти за передплату, наголошує керівник підприємства.

Усі звинувачення у "заполітизованості" "Укрпошти" або використанні її як інструменту політичного тиску Смілянський назвав маніпулятивними та безпідставними, "оскільки конфлікт носить господарський характер, а газету "Експрес" підприємство продовжує безперешкодно поширювати вроздріб, згідно з чинним договором. Станом на 04.01.2018, Укрпошта, згідно з угодою та за графіком здійснює поставку у регіональні філії понад 104 тис. од. газети "Експрес".

Згідно з чинним законодавством, втручання органів влади у діяльність ПАТ "Укрпошта" є незаконним, нагадується в заяві.

"Оскільки "Укрпошта" є національним оператором поштового зв’язку і докладає максимум зусиль для забезпечення споживачів якісними послугами, компанія готова підписати з ТзОВ "Експрес Медіа сХаб" необхідний договір за умови компенсації нанесених раніше збитків", - резюмується в зверненні.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня 2017 року редакція газети “Експрес” заявила, що державне підприємство “Укрпошта” блокує поширення газети всупереч чинному договору. У заяві зазначено, що з початку жовтня “Укрпошта” заблокувала розрахунки із видавцем газети “Експрес” – всупереч офіційному документу, у якому визнало свій борг.

“12 грудня за підписом одного із керівників “Укрпошти” М. Ростова офіційно видано лист про заборону приймати передплату на газету “Експрес” по всій країні. Ми почали отримувати дзвінки від наших читачів, яким “Укрпошта” відмовила у праві отримувати газету “Експрес”, оформивши передплату на неї. Це – пряме порушення діючого договору. 19 грудня нам повідомили, що “Укрпошта” не продовжуватиме договір на поширення газети “Експрес” у передплату, який діяв з 2004-го року. “Експрес” – чи не єдина газета в країні, якій без будь-яких підстав відмовлено у продовженні такого договору. Це – доказ вибірковості переслідування.

22 грудня керівництво “Укрпошти” заявило, що у 2018-му році не поширюватиме “Експрес” серед десятків тисяч людей, що оформили передплату на газету, – всупереч тому, що “Укрпошта” зібрала від читачів десятки мільйонів гривень за цю послугу. Це – пряме перешкоджання журналістській діяльності шляхом штучного обмеження поширення газети”, – йдеться в заяві.

Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади “Укрпошти” Михайло Василенко повідомив, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги, а також не уклала Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 році.

4 січня 2018 року у Львові під стінами Львівської облдержадміністрації відбулася акція журналістів газети “Експрес” під назвою “Червона картка для Гройсмана”. Редакція організувала акцію “через блокування розповсюдження їх видання “Укрпоштою”.

Liked the article?
Help us be even more cool!