ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комунальне підприємство Миколаєва почало публікувати кошториси закупівель після публікації “NikCenter”

Комунальне підприємство Миколаївської міської ради “Захист” після публікації центру журналістських розслідувань “NikCenter” почало публікувати кошториси ремонтів, закупівлі на які проводить через ProZorro.

Про це у коментарі ІМІ розказав журналіст “NikCenter” Андрій Попов.

У “NikCenter” повідомили, що попри розпорядження міського голови, структурні підрозділи мерії Миколаєва та комунальні підприємства проводять більшість закупівель без використання електронної системи, тобто без відкритих конкурсів. А договори загальною вартістю у 64,4 млн грн уклали взагалі без оприлюднення кошторисів. 

У червні медіа повідомило, що після їхнього матеріалу та запиту редакції до департаменту внутрішнього фінансового контролю Миколаївської міської ради комунальне підприємство “Захист”, яке за пів року провело 36 закупівель ремонтів найпростіших укриттів на 6 мільйонів, не публікуючи при цьому ані кошториси, ані відомості цін на матеріали, все ж наважився відкрити кошториси ремонтів.

Андрій Попов зазначив, що очільники Миколаївщини недооцінюють власні потреби у незалежній експертизі виконання власних вимог підлеглими. Як приклад він наводить те, що міський голова Олександр Сєнкевич торік видав т.зв. “антикорупційне” розпорядження про обов’язкове оприлюднення цін кошторисів поточного та капітального ремонту у машиночитному форматі всіма комунальними підприємствами, установами та підрозділами Миколаївської міськради. 

“Ми проаналізували виконання цього розпорядження за півроку і знайшли цілий ряд порушень, коли досить великі закупівлі на суми понад мільйон гривень відбулися взагалі без оприлюднення кошторисів. Понад з тим, КП “Захист”, яке відповідає за ремонти підвалів під найпростіші укриття, за цей час провело 36 закупівель без публікації цін кошторисів та навіть текстів договорів”, – зазначив Попов.

Далі NikCenter звернувся по коментар до відповідного підрозділу міської ради, однак у відповіді редакцію переконували, що розпорядження видано для громадського контролю, а громадськість на відсутність кошторисів не скаржилася. 

“Та все ж після нашої публікації КП “Захист” почало оприлюднювати кошториси. До речі, у відкритих закупівлях КП “Захист” ми не знайшли суттєвих проблем із цінами на матеріали”, розказав ІМІ журналіст NikCenter Андрій Попов.

Нагадаємо, Миколаївська міська рада запровадила нові правила доступу до будівлі для представників медіа. Тепер журналісти можуть потрапити до будівлі лише за запрошенням посадовців. 

Liked the article?
Help us be even more cool!