ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська міська рада запровадила нові правила доступу до будівлі для журналістів

Миколаївська міська рада запровадила нові правила доступу до будівлі для представників медіа. Тепер журналісти можуть потрапити до будівлі лише за запрошенням посадовців. 

Про це свідчить відповідь першого заступника міського голови Віталія Лукова на інформаційний запит місцевого видання “НикВести”.

У документі, яке опублікувало медіа, зазначається, що пропускний режим до адміністративної будівлі Миколаївської міської ради  регулюється відповідною Інструкцією, затвердженою міським головою Олександром Сєнкевичем 3 лютого 2022 року.

Відповідно до неї, представники медіа можуть потрапити до будівлі за списками відкритих заходів, які готує організаційний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради. 

Медійників пропускають за одноразовими електронними перепустками з пред’явленням документів, що посвідчують особу та професійну належність. 

Для запису коментарів, інтерв'ю або з інших питань представників ЗМІ допускають до будівлі у супроводі посадової особи відділу інформаційного забезпечення департаменту міського голови з реєстрацією у журналі обліку відвідувачів. 

“Після початку повномасштабної війни місцева влада в Миколаєві значно обмежила себе у спілкуванні з громадськістю, медіа не мають змоги працювати на сесіях міськради, на постійних депутатських комісіях чи на засіданнях виконкому — усі вони проводяться онлайн. Це значно ускладнює роботу журналістів, які фактично не мають прямого контакту з чиновниками, а про діяльність більшості депутатів взагалі ніхто нічого не знає” – сказала в коментарі ІМІ головна редакторка “НикВести” Катерина Середа.

Вона зазначила, що кілька тижнів тому журналісти “НикВести” намагалися потрапити до міської ради, щоб взяти коментарі у посадовців після апаратної наради у міського голови, яка проводиться щотижня.

“Нас цікавили актуальні для громади питання, зокрема: будівництво укриттів, ліквідація навчальних закладів, відбудова пошкоджених обстрілами будівель тощо. Проте наших кореспондентів не пропустили до мерії, як потім виявилось через те, що нібито існує розпорядження про недопущення журналістів до будівлі без окремого дозволу”, – додала Катерина Середа. 

Як повідомляв ІМІ, у 2021 році Первомайська міська рада на Миколаївщині затвердила порядок акредитації засобів масової інформації, який передбачає введення системи акредитації за спеціальними картками. Картки видаватимуть за згодою міського голови та депутатської комісії із законності та регламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!