ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Компетентні органи встановлюють обставини незаконного відвідання журналістом NBC Криму – МЗС

01.03.2023, 10:28
Фото – LB.ua
Фото – LB.ua

Компетентні органи встановлюють обставини незаконного відвідання журналістом NBC Криму. За підсумками перевірки буде ухвалене рішення щодо подальших кроків.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він нагадав, що відвідання тимчасово окупованого Криму з території Російської Федерації є порушенням законодавства України.

"Для порушників передбачена правова відповідальність. Зокрема, іноземцям за такі дії також передбачена заборона в'їзду в Україну", – наголосив Олег Ніколенко.

Як повідомляв ІМІ, американський телеканал NBC опублікував 28 лютого репортаж з анексованого Росією Криму, де прямо вказується, що журналісти потрапили на півострів з порушенням українського законодавства – через Кримський міст.

Автори сюжету NBC стверджують, що більшість їхніх співрозмовників у Криму називають його територією Росії. Хоча канал згадує про придушення свободи слова на півострові та стверджує, що і до анексії 2014 року населення там було “більш промосковським, ніж на решті території України”.

15 січня 2023 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким на 10 років запроваджено санкції, зокрема, щодо російського пропагандиста Бориса Корчевнікова. 19 жовтня 2020 року Державна прикордонна служба України заборонила на три роки в'їзд Корчевнікову через незаконне відвідування тимчасово окупованого Росією Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!