ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів назвав "абсурдним" штраф головреду газети Qırım у Криму

22.04.2021, 13:15
Фото – qha.com.ua
Фото – qha.com.ua

Комітет захисту журналістів (КЗЖ) вважає, що російська влада “має утриматися від штрафування представників преси та їхнього переслідування в Криму”, повідомляє Крим.Реалії

Так в організації відреагували на вирок підконтрольного Росії суду в Сімферополі стосовно головного редактора газети Qırım Бекіра Мамутова. Його оштрафували на 4 тисячі рублів за публікацію в газеті доповіді генерального секретаря ООН, в якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

Рішення суду в КЗЖ назвали “абсурдним”.

“Російська влада не має заперечувати апеляцію проти абсурдного вироку журналісту Бекіру Мамутову і повинна припинити переслідування кримських журналістів за те, що вони просто виконують свою роботу. Російська влада намагалася заглушити незалежні кримські голоси шляхом переслідувань і залякування відтоді, як анексували український Крим. Їм слід припинити чинити тиск на місцевих журналістів і дозволити їм працювати безпечно і без страху”, – зазначила координаторка програми КЗЖ у Європі та Центральній Азії Гульноза Саїд.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня в окупованому Криму “мировий суд” Київського районного суду Сімферополя оштрафував редактора газети Qırım Бекіра Мамутова, оскільки в одному з номерів видання Меджліс кримськотатарського народу був згаданий без примітки про те, що ця організація вважається в Росії екстремістською.

Liked the article?
Help us be even more cool!