ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму оштрафували головреда газети Qırım через згадку про Меджліс

20.04.2021, 17:31
Фото – qha.com.ua
Фото – qha.com.ua

В окупованому Криму “мировий суд” Київського районного суду Сімферополя 20 квітня визнав винним редактора газети Qırım Бекіра Мамутова в скоєнні адміністративного правопорушення і визначив покарання у вигляді штрафу. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Бекір Мамутов заявив, що має намір підготувати апеляційну скаргу.

Раніше Роскомнагляд подав до суду на головного редактора газети Бекіра Мамутова, оскільки в одному з номерів видання Меджліс кримськотатарського народу був згаданий без примітки про те, що ця організація вважається в Росії екстремістською.

“У сьогоднішньому судовому засіданні продовжили розглядати справу. Сьогодні прибув глава місцевого відділення Роскомнагляду, він висловив свою позицію, ми ж у відповідь надали свої доводи. Насамперед ми вказували, що це була не просто стаття, а доповідь Генсека ООН, а також наголосили на тому, що в тексті доповіді вказується, що Меджліс був заборонений російською владою”, – розповів Мамутов, повідомляє QHA.

У Росії Меджліс називають екстремістською організацією, діяльність якої заборонено, і згадка цієї організації в публікаціях російських ЗМІ має йти з обов'язковим зазначенням на заборону її діяльності в РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!