ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова звернеться до Авакова через напад охорони в.о. мера Харкова на журналіста RegioNews

20.05.2021, 10:00
Фото – regionews.ua
Фото – regionews.ua

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вирішив звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його заступника Антона Геращенка через бездіяльність поліції, яка досі не відкрила кримінального провадження за заявою журналіста RegioNews Іллі Колтунова про напад на нього охоронців в.о. міського голови Харкова.

Таке рішення комітет ухвалив 19 травня на своєму засіданні, повідомляє RegioNews.

На засіданні члени комітету розглянули обставини нападу на журналіста, передивилися відеозапис і заслухали свідчення самого Іллі Колтунова. Журналіст наголосив: попри те що його заява про правопорушення була зареєстрована в Холодногірському районному управлінні поліції №2 ще 14 травня, відомості щодо нападу на нього досі не внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На думку членів комітету, напад на Іллю Колтунова з боку охоронців можна кваліфікувати за статтею 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”.

Голова комітету Нестор Шуфрич зауважив, що дії журналіста щодо подання заяви про невнесення відомостей до ЄРДР є цілком слушними.

Член комітету Євген Брагар зі свого боку зазначив, що кримінальні провадження за статтею 171 дуже складно порушуються. “Я вважаю, що ми маємо допомогти журналісту і зробити все, що в наших силах”, – сказав він.

За підсумками засідання всі п'ять членів комітету одностайно проголосували за звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його заступника Антона Геращенка, який опікується в МВС питанням захисту прав журналістів.

Як повідомляв ІМІ, 13 травня в Харкові охоронці в.о. міського голови Ігоря Терехова напали на журналіста інтернет-видання RegioNews Іллю Колтунова під час спроби поставити посадовцю запитання. 

Інцидент стався під час зустрічі Терехова з мешканцями масиву Салтівка, коли журналіст спробував поставити питання щодо увічнення пам'яті Геннадія Кернеса. 

Охоронці накинулися на журналіста, почали його штовхати та забирати мікрофон.

17 травня Ілля Колтунов звернувся до Київського районного суду Харкова зі скаргою на дії Національної поліції, яка досі не відкрила кримінального провадження за його заявою про напад 13 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!