ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова розгляне заяву медійників щодо Гуменюк

Ярослав Юрчишин. Фото – фейсбук Ярослава Юрчишина

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова на найближчому засіданні розгляне заяву медійників щодо голови Об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк.

Про це повідомив 18 квітня голова комітету Ярослав Юрчишин на своїй фейсбук-сторінці.

Він повідомив, що понад 150 медійників з України та з-за кордону звернулися листом до комітету, у якому вимагають звільнення Гуменюк.

“За словами медійників, їхній діяльності перешкоджають на цьому напрямку. Серед найбільш кричущих випадків – недостатнє висвітлення підриву росіянами Каховської ГЕС. Через це світові медіа шукали інформацію про руйнування дамби в джерелах ворожої пропаганди. Також необхідно більше висвітлювати наших воїнів, що тримають фронт на півдні, і мешканців цих регіонів, котрі щодня потерпають від російських обстрілів”, – зазначив депутат. 

Юрчишин зауважив, що повністю підтримує думку, що безпека українських військових є першим пріоритетом, “однак саме ми маємо давати можливість висвітлювати російські злочини та подвиги наших захисників і захисниць”. 

“Якщо ми не будемо говорити про війну – про неї світу розкаже ворог. І подача інформації буде точно не на нашу користь. Лист від понад 150 медійників не може залишатися без реакції влади. На найближчому засіданні комітету ми розглянемо це питання. Пропонуватиму колегам звернутися до Генерального штабу”, – написав голова Комітету свободи слова.

Що  було в заяві медійників

Як повідомляв ІМІ, низка медійників підписала 16 квітня заяву до військового керівництва щодо Наталії Гуменюк.

У ній медійники звинуватили Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні її відповідальності. Вони вимагають від військового керівництва замінити Наталю Гуменюк “на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями”. 

Також журналісти вимагають забезпечити доступ до районів Херсонщини.

Заяву підписали об’єднання українських медіа “Медіарух”, а також понад 150 представників українських та іноземних медіа.

17 квітня голова Об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що факти в заяві медійників про її усунення від керівництва зазначено без жодного  доказу.

Liked the article?
Help us be even more cool!