ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова рекомендував доопрацювати проєкт, що дозволяє анулювати ліцензію ТРК без рішення суду

03.12.2020, 10:54
Фото – Верховна Рада
Фото – Верховна Рада

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова рекомендував Верховній Раді скерувати на доопрацювання проєкт закону №3196-д щодо вдосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України.

Таке рішення комітет ухвалив 2 грудня на своєму засіданні, повідомляється на сайті парламенту.

Проєктом передбачається викласти в новій редакції Закон “Про Службу безпеки України”, а також внести зміни до низки законодавчих актів, зокрема й тих, що регулюють питання, зараховані до відання Комітету з питань свободи слова.

Під час обговорення висловлено низку зауважень до законопроєкту, які не можуть бути враховані у вигляді поправок під час його підготовки до другого читання.

Відповідне рішення Комітету з питань свободи слова буде скероване Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який визначений головним з розгляду цього проєкту закону.

Як повідомляв ІМІ, 18 листопада Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував повернути авторам на доопрацювання проєкт закону №3196-д щодо вдосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України.

10 березня 2020 року президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт №3196 про зміни до закону про СБУ. У травні його передали на доопрацювання в профільний Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки. 26 жовтня 2020 року група народних депутатів зареєструвала доопрацьований законопроєкт №3196-д.

2 листопада Національна асоціація медіа закликала депутатів повернути на доопрацювання законопроєкт №3196-д “Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України”. НАМ заявила про неприпустимість анулювання ліцензій ТРК за поданням СБУ без рішення суду.

17 листопада Інтернет-асоціація України закликала Верховну Раду доопрацювати законопроєкт №3196-д. ІнАУ вважає, що законопроєкт безпідставно розширює повноваження СБУ, зокрема у сфері телекомунікацій.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!