ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет Ради запросив ДБР розповісти про обшуки на Суспільному

04.09.2019, 14:20
Фото – radiosvoboda.org

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики вирішив запросити керівництво Держбюро розслідувань на своє засідання для отримання інформації щодо кримінального провадження, у межах якої відбулися обшуки в приміщенні ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

За відповідне рішення проголосували більшість членів комітету, повідомляє Укрінформ.

“Керівництво ДБР запросили на комітет, щоб отримати інформацію про хід справи, у рамках якої здійснювалися обшуки на Суспільному”, – оголосила голова комітету Анастасія Красносільська.

Це рішення на комітеті було ухвалено за пропозицією народного депутата Вікторії Сюмар. Вона розповіла, що з відповідною ініціативою до неї звернулися громадські організації.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня Державне бюро розслідувань у супроводі співробітників Служби безпеки України провело обшуки в Національній суспільній телерадіокомпанії України та вдома в кількох її співробітників.

Державне бюро розслідувань повідомило, що провело слідчі дії в приміщенні ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” в межах досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ “НСТУ”, а саме зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

30 серпня адвокат Зураба Аласанії Андрій Гук повідомив, що слідчі Державного бюро розслідувань завершили обшук у помешканні Аласанії та вилучили копії документів, що стосуються діяльності ПАТ “НСТУ”.

Державне бюро розслідувань зареєструвало справу про зловживання службовим становищем, у межах якої перевіряється, чи був фіктивним договір постачання обладнання для ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” на суму 15 млн грн.

30 серпня в Національній суспільній телерадіокомпанії України розповіли, що в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 1 серпня, строком дії 30 днів, яка була надана як підстава для проведення обшуків, повідомляється про три факти, які між собою не пов’язані.

Liked the article?
Help us be even more cool!