ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді Європи в грудні розглянуть виконання Україною рішення ЄСПЛ у справі Гонгадзе

17.09.2020, 13:46
Фото – i-ua.tv
Фото – i-ua.tv

Комітет міністрів Ради Європи в грудні розгляне виконання Україною рішення Європейського суду з прав людини в справі журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це 17 вересня сказав начальник відділу Департаменту виконання рішень ЄСПЛ Генерального директорату прав людини та верховенства прави Ради Європи Павло Пушкар під час онлайн-обговорення щодо безпеки журналістів, повідомляє Укрінформ.

“Наступне засідання Комітету міністрів Ради Європи в справі Гонгадзе передбачається в грудні 2020 року... На останньому розгляді Комітету міністрів Ради Європи, яке було в листопаді 2019 року, звернули увагу, що кримінальні провадження так і не завершено”, – сказав Пушкар.

За його словами, Комітет міністрів РЄ також зазначив, що питання відповідальності винних осіб у справі щодо вбивства Гонгадзе залишається невизначеним.

Нагадаємо, Мирослава Гонгадзе, дружина журналіста Георгія Гонгадзе, у 2005 році звернулася до Європейського суду з прав людини з позовом у зв’язку з неналежним розслідуванням з боку Української держави справи щодо зникнення та вбивства чоловіка.

Георгій Гонгадзе – український журналіст, засновник інтернет-видання "Українська правда". Він зник 16 вересня 2000 року.

У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли труп без голови, який, за висновками експертів, міг належати журналісту. У 2009 році в Київській області були знайдені рештки черепа, які належали зниклому журналісту. Проте мати Георгія Гонгадзе до останнього не вірила, що знайдені останки належать її синові, тому його поховали лише 22 березня 2016 року.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе. Захист Пукача оскаржив рішення суду. 

6 грудня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув'язнення для Олексія Пукача. 

Утім, крапку в цій резонансній справі ще не поставлено: не лише непокараними, а й неназваними залишаються замовники вбивства журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!