ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд залишив Пукачу довічний термін за вбивство Гонгадзе

06.01.2016, 20:29

Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув'язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача за убивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це сказав головуючий у колегії суддя Степан Гладій, повідомляють Українські новини.

Суд оголошував свій вердикт понад три години.

"Апеляційні скарги залишити без задоволення", - оголосив суддя.

Апеляційний суд вважає, що Печерський районний суд Києва повно та всебічно досліджував всі матеріали справи і ухвалив справедливий вирок обвинувачуваному.

Таким чином, Апеляційний суд визнав Пукача винним в умисному вбивстві журналіста Гонгадзе й у побитті громадського діяча Олексія Подольського в 2000 році й залишив чинним покарання у вигляді довічного тюремного ув'язнення.

Також суд визнав Пукача винним в умисному знищенні в 2003 році документів МВС про ведення негласного спостереження, зокрема, оперативної картотеки. При цьому Апеляційний суд перекваліфікував цей злочин із "перевищення службових повноважень" на "умисне знищення співробітником правоохоронного органу доказів у справі".

Водночас суд звільнив Пукача від кримінальної відповідальності за цей злочин у зв'язку із закінченням строку притягнення до відповідальності.

Відповідно до матеріалів справи, безпосередньо наказ про вбивство журналіста віддав міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. При цьому Апеляційний суд вважає, що зазначений злочин підсудний вчинив із кар'єрних спонукань.

Суд також визнав законним позбавлення Пукача звання "генерал-лейтенант міліції".

Захист Пукача має намір оскаржити у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ його засудження до довічного тюремного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це журналістам сказав адвокат Григорій Демиденко.

"Обов'язково (подамо касацію у Вищий спецсуд)... і до Європейського суду з прав людини дійдемо", - заявив він.

Другий адвокат Максим Герасько заявив, що Апеляційний суд не мав права по закінченню 15 років від дня здійснення злочину засуджувати підсудного до довічного ув'язнення.

Сам Пукач після оголошення вердикту Апеляційного суду, заявив, що йому незрозуміло судове рішення й обізвав колегію суддів злочинцями та маніпуляторами. При цьому він не назвав замовників убивства Гонгадзе.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, надалі в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Liked the article?
Help us be even more cool!