ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет інформполітики рекомендував Раді скерувати проєкт про медіа на повторне перше читання

30.04.2020, 16:32
Фото – 112.international
Фото – 112.international

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики вирішив рекомендувати Верховній Раді передати законопроєкт №2693 “Про медіа” для підготовки на повторне перше читання, повідомляє “Детектор медіа”.

Під час обговорення цього питання стало відомо, що ті зміни і доповнення, які погодився внести до проєкту комітет після низки обговорень з індустрією та міжнародними партнерами, не можна здійснити в межах процедури підготовки законопроєкту до другого читання. Відповідно до регламенту Верховної Ради, такі кроки можна зробити під час підготовки до повторного першого читання.

"Ми вміємо чути. За останні три місяці ми провели десятки зустрічей та обговорень з представниками медіаіндустрії, провідними асоціаціями, спілками, інститутами, представниками міжнародних компаній. Законопроєкт пройшов експертизу в Раді Європи – триденне детальне обговорення з експертами. Зібрано низку, на наш погляд, слушних зауважень та пропозицій, які ми хочемо врахувати ще на першому читанні. Це ті питання, які передбачають концептуальні зміни, уточнення низки положень законопроєкту та які не можна здійснити в рамках процедури підготовки законопроєкту до другого читання. Наприклад, термінологію", – написав на своїй сторінці у фейсбуці голова комітету Олександр Ткаченко.

За його словами, члени комітету синхронізуються з європейськими колегами, які зараз розробляють проєкти законів щодо регулювання онлайн-медіа. Він пообіцяв повідомити найближчим часом, яких саме змін зазнає законопроєкт про медіа.

“Про те, яких змін зазнає законопроєкт, повідомлю найближчим часом. Але наголошу, що ми зважаємо на думку всіх представників галузі, на яких розповсюджується дія цього закону. Ми не Роскомнагляд”, – зауважив голова комітету.

Як повідомляв ІМІ, у квітні Олександр Ткаченко повідомив, що до законопроєкту №2693 "Про медіа" внесуть зміни й перепишуть у ньому розділ про діяльність онлайн-ЗМІ.

5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції "Слуга народу" підтримав законопроєкт №2693 "Про медіа" і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні. Водночас комітет не підтримав альтернативний проєкт закону №2693-1 "Про медіа", авторами якого є представники фракції "Європейська солідарність".

Юрист ІМІ Алі Сафаров пропонував комітету повернути законопроєкт на доопрацювання, оскільки вважає, що ухвалення законопроєкту створить правовий хаос. 

27 грудня 2019 року ІМІ зробив експертну оцінку драфту цього законопроєкту і рекомендував розробникам винести текст на публічне обговорення і провести широкі консультації з медіаекспертним середовищем.

27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроєкт №2693 "Про медіа". Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам.

Liked the article?
Help us be even more cool!