ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет доручив Потураєву запропонувати голові ВР зняти з розгляду законопроєкт щодо каналу "Дом"

26.01.2022, 17:46
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики доручив голові комітету Микиті Потураєву звернутися до голови парламенту з пропозицією зняти законопроєкт №4487 “Про внесення змін до Закону України “Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб” з розгляду на пленарних засіданнях до розгляду комітетом питання про обґрунтованість і доцільність внесення цих змін до медійного законодавства, а також з’ясування питання про відповідність урахування згаданих поправок вимогам Регламенту Верховної Ради.

Члени комітету більшістю голосів підтримали ініціативу народного депутата Володимира В’ятровича, повідомляє “Детектор медіа”.

“У зв’язку з тим, що під час підготовки до другого читання законопроєкту 4487 “Про внесення змін до Закону України “Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб” Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин урахував поправки №№119 і 120, які не стосуються предмету регулювання цього законопроєкту і вносять фундаментальні зміни в Закони України “Про телебачення й радіомовлення” і “Про систему іномовлення України”, що не розглядалися в профільному Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики, – доручити голові комітету Микиті Потураєву невідкладно звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією зняти законопроєкт 4487 з розгляду на пленарних засіданнях Верховної Ради до розгляду на засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики питання про обґрунтованість і доцільність внесення цих змін до медійного законодавства, а також з’ясування питання про відповідність урахування згаданих поправок вимогам Регламенту Верховної Ради України”, – сказав Володимир В’ятрович.

Нагадаємо, 15 грудня парламентський Комітет з прав людини рекомендував ухвалити в другому читанні та в цілому проєкт змін до Закону України “Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб” (№4487), поданий нардепом Дмитром Лубінцем (“За майбутнє”).

Якщо Рада підтримає зміни, канал зможе потрапити до Універсальної програмної послуги, яка безкоштовно надається українцям. Наразі до УПП входить Суспільне та телеканал “Рада”.

У такий спосіб державний російськомовний канал “Дом”, який створювався для мовлення на тимчасово окуповані території, де-факто набуває загальнонаціонального масштабу і зможе конкурувати з приватними телеканалами.

Як повідомляв ІМІ, Верховна Рада планує на засіданні 27 січня розглянути в другому читанні проєкт закону щодо внесення змін до Закону України №4487 “Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб”. У разі ухвали документ надасть державному російськомовному каналу “Дом”, який створювався для мовлення на тимчасово окуповані території, статус загальнонаціонального.

Медіарух виступив проти посилення й переорієнтації державних медіа (зокрема, телеканалів “Дом” і “Рада”), які останнім часом відбуваються з волі президента, його команди й парламентської фракції “Слуга народу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!