ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комісія Львівської облради засудила вчинок Лабая, який стер аудіозапис журналістки

06.03.2017, 11:30

3 березня комісія Львівської обласної ради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики проголосувала за рішення засудити вчинок депутата від фракції БПП Івана Лабая, який самовільно стер аудіозапис з мобільного телефону журналістки Гал-інфо Анни Голішевської, повідомляє Гал-інфо.

Сам Іван Лабай на регламентну комісію не з’явився. Голова комісії Роман Кізима повідомив, що в цей час депутат нібито перебував на нараді в Дрогобичі.

Потім голова комісії попросив до слова журналіста Гал-інфо Анну Голішевську, яка розповіла про вчинок Івана Лабая.

Водночас голова фракції БПП Львівської обласної ради Катерина Кеньо заявила, що Іван Лабай пояснив фракції, що вдався до перешкоджання законній діяльності журналіста тому, що, мовляв, інформація стосувалась його стану здоров'я.

Під час комісії ситуацію прокоментував заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун. Він вважає, що Лабай “мав би піти з депутатства по великому рахунку. Це був би плюс для фракції і іміджу обласної ради в цілому”.

Голова комісії Роман Кізима виніс на розгляд питання про те, щоб комісія звернулася до Івана Лабая з пропозицію публічного вибачення. Комісія за це рішення не проголосувала.  

“Нам потрібно звернутися до голів фракцій, і провести роз’яснювальну роботу з депутатами, щоб не допустити в подальшому такі прикрі випадки”, - наголосив Роман Кізима.

Як повідомляв ІМІ, 13 лютого у Львові депутат обласної ради від БПП Іван Лабай під час засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я самовільно видалив аудіозапис комісії, який журналістка видання Gal.info Анна Голішевська здійснювала на свій власний мобільний телефон.

21 лютого Слідчий відділ Галицького ВП ГУНП у Львівській області розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу за фактом перешкоджання журналістці “Гал-інфо” Анни Голішевської депутатом Львівської обласної ради Іваном Лабаєм.

Фото - Гал-інфо

Liked the article?
Help us be even more cool!