ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Команді Андрія Данилка не дали дозвіл на виїзд з України для проведення концертів

19.04.2023, 13:38
Фото – скриншот з відео Андрія Данилка
Фото – скриншот з відео Андрія Данилка

Команді Андрія Данилка не дали дозвіл на виїзд з України для проведення концертів у США та Канаді. Артист записав відеозвернення, повідомляє Ліга.

У ньому Данилко повідомляє, що не всі учасники його колективу, що складається з 26 осіб, зробили документи відповідно до нових правил для тимчасового виїзду за кордон з України, адже тур був запланований ще рік тому, коли діяли інші правила виїзду.

“Вперше я перебуваю в такій ситуації. Ніколи такого в мене не було, ми чотири дні на валізах просиділи”, – розповідає Андрій Данилко.

За словами Данилка, концерти не скасовуються, а переносяться на осінь. Зокрема, на своїй сторінці в інстаграмі артист зазначив, що “всі квитки залишаються дійсними на нові дати, які вони оголосять незабаром”.

“Ще одне скасування туру, ще один плюсик в перемогу раші. Поки Галкін збирає великі зали в США та Канаді, Данилку не дають дозволу на виїзд. Браво”, – прокоментувала поширене відео Ольга Самофалова, представниця організаторів.

У пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України представниці ІМІ відповіли, що не уповноважені коментувати ці питання, але порадили написати листа на електронну адресу пресслужби міністерства із переліком питань та вказанням термінів, у які ми хочемо отримати відповідь.

Як повідомляв ІМІ, після інциденту зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, який виїхав до Туреччини в складі групи на підставі тимчасового дозволу і залишився там, отримавши три повістки, МКІП подало на затвердження уряду жорсткіший порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

Гурт TVORCHI в інстаграмі висловив побоювання, що через зміну правил виїзду для артистів йому не вдасться виступити у м. Найробі на запрошення USAID, а також вирушити в промотур Євробачення.

14 березня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що відомство розробило зміни до порядку виїзду за кордон артистів, митців та журналістів.

Міністерство культури та інформаційної політики України відмовилося надати ІМІ проєкт документа щодо зміни умов перетину кордону митцями й медійниками. Про це йдеться у відповіді міністерства на запит ІМІ щодо змін у регулюванні виїзду за кордон.

Liked the article?
Help us be even more cool!