ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колаборант Балицький поскаржився Путіну на нестачу педагогів на захопленій території

10.03.2023, 10:07
Фото – Запорізька обласна прокуратура
Фото – Запорізька обласна прокуратура

Псевдогубернатор тимчасово окупованої частини Запорізької області Євген Балицький поскаржився російському диктатору Володимиру Путіну, що в захоплених районах області не вистачає шкільних учителів. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У відповідь Путін пообіцяв скерувати педагогів до регіону. Вчителям-пропагандистам створять “особливі умови”. Йдеться про збільшену зарплату і статус учасника бойових дій, їх розселяють у захоплені помешкання українців, які виїхали через окупацію, повідомляє центр.

“Ця ситуація добре ілюструє ступінь підтримки окупації місцевим населенням, адже навіть попри закриття шкіл через виїзд більшості батьків у регіоні немає вчителів, бо останні відмовляються від співпраці з ворогом. Зауважимо, що звезені педагоги на ТОТ мають пропагандистську функцію й займаються русифікацією українців. Саме ці гастролери нав’язують дітям світогляд Кремля та його бачення історії. Відтак ці вчителі є воєнними злочинцями й понесуть відповідальність після звільнення регіону”, – зазначає Центр спротиву.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронні органи скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з організаторів фейкового приєднання Запорізької області до РФ Євгена Балицького. Йому інкримінують колабораційну діяльність, зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинену за попередньою змовою групою осіб.

З 1 серпня в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий пропагандистський телеканал "ЗаТВ". Студію телеканалу відкрили окремо від ТРК "Мелітополь" (TVM) і "МТВ Плюс". Її відкрито під захопленою телевежею, розташованою в Мелітополі. Хоча ТОВ "Телерадіокомпанія МТВ-ПЛЮС", згідно з даними Опендатабот, належить саме колаборанту Євгену Балицькому. Саме  його ТОВ "ЛІГІОН" є 100-відсотковим власником телекомпанії. 

Liked the article?
Help us be even more cool!