ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицького судитимуть за колабораціонізм

01.03.2023, 14:19
Фото – Запорізька обласна прокуратура
Фото – Запорізька обласна прокуратура

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з організаторів фейкового приєднання Запорізької області до РФ (Євгена Балицького. – Ред.). Йому інкримінують колабораційну діяльність, зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинену за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомила пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства,  після повномасштабного вторгнення РФ в Україну екснардеп із власної ініціативи почав співпрацю з окупантами. Спочатку за їхньою пропозицією він очолив так звану "військово-цивільну адміністрацію Запорізької області". 

Із серпня 2022 року Балицький з метою зміни меж території та державного кордону України розпочав активну підготовку псевдореферендуму про вихід Запорізької області зі складу України та її входження до складу РФ, про що підписав низку незаконних документів. 

Після оприлюднення у своєму телеграм-каналі фейкового волевиявлення він звернувся до президента країни-агресора з пропозицією про прийняття Запорізької області до складу російської федерації як нового суб'єкта.

30 вересня 2022 року на "урочистому" заході в кремлі він підписав незаконний договір про "приєднання" території Запорізької області до Росії.

Як повідомляв ІМІ, з 1 серпня в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий пропагандистський телеканал "ЗаТВ". Студію телеканалу відкрили окремо від ТРК "Мелітополь" (TVM) і "МТВ Плюс". Її відкрито під захопленою телевежею, розташованою в Мелітополі. Хоча ТОВ "Телерадіокомпанія МТВ-ПЛЮС", згідно з даними Опендатабот, належить саме колаборанту Євгену Балицькому. Саме  його ТОВ "ЛІГІОН" є 100-відсотковим власником телекомпанії. 

Liked the article?
Help us be even more cool!