ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коберник заявила про звільнення з tsn.ua через конфлікт із Ткаченком, Ткаченко розповів про претензії

24.09.2019, 18:18
Фото - journalism.ucu.edu.ua
Фото - journalism.ucu.edu.ua

Очільниця tsn.ua і заступниця директора департаменту новин медіагрупи “1+1 медіа” з нових медіа Катерина Коберник повідомила, що 24 вересня її звільнили з tsn.ua внаслідок скорочення штату. Проте вона вважає, що причина звільнення полягає в давньому конфлікті з колишнім гендиректором “1+1 медіа” Олександром Ткаченком.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

“Сьогодні мене звільнили з tsn.ua за скороченням штату. Так, уперше з таким формулюванням. Ні, це не через погані показники – з початку року сайт ледь не кожен місяць бив власні рекорди і досяг історичного максимуму в 7,3 млн уніків (унікальних користувачів - ред.) у місяць. Проблема в давньому конфлікті з колишнім гендиректором “1+1” Ткаченком – рішення прийняли, коли він був актуальним. Конфлікт і управлінський, і етичний”, – розповіла Катерина Коберник.

Вона сказала, що tsn.ua був незалежним від Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника телеканалу “1+1” Ігоря Коломойського – це гарантувала редакційна угода з акціонерами.

“Колись вона далася непросто. Після мого відходу ця угода втратила силу. У сайту зараз непрості часи. Я дуже сподіваюся, що попри все, з'явиться нова угода, що знайдеться людина, яка зможе кожен день відстоювати те, що в ній написано, – це складно”, – пояснила вона.

Коберник додала, що буде працювати у виданні “theБабель”.

У коментарі виданню Коберник пояснила, що угода з акціонерами втратить силу після звільнення через те, що вона була підписана із нею як з керівницею сайту. 

У свою чергу група “1+1 медіа” повідомила виданню, що планує найближчим часом перепідписати угоду з колективом працівників сайту tsn.ua, яка гарантуватиме незалежність редакції.

У пресслужбі компанії сказали, що про скорочення Коберник повідомили за два місяці, а її звільнення пояснили структурними змінами. В “1+1 медіа” уточнили, що децентралізація в компанії потребувала нових менеджерських компетенцій щодо управління низкою активів. Водночас конфлікт між Катериною Коберник та Олександром Ткаченком там коментувати відмовилася. Не уточнила деталей конфлікту й сама Коберник. 

Олександр Ткаченко повідомив виданню, що мав претензії до менеджерських компетенцій Катерини Коберник: “Рішення про скорочення було ухвалено більше двох місяців тому, як етап децентралізації, коли я ще був керівником “1+1 медіа”. У мене були питання до її менеджерських компетенцій. Вона вже тоді знала про скорочення, й чому питання виникли два місяці потому - мені незрозуміло”.

За словами Ткаченка, саме він був ініціатором підписання редакційного меморандуму в tsn.ua та створення нового видання “The Бабель”, яке очолила Коберник.

Liked the article?
Help us be even more cool!