ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CБУ затримала агентів, які готували ракетні удари по телевежі Києва та Генштабу

Затримані агенти/Фото - СБУ, колаж ІМІ

Служба безпеки України затримала двох агентів Федеральної служби безпеки Росії, які готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу Збройних сил України. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як зазначили в українській спецслужбі, у зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа і столична ТЕЦ.

Спочатку чоловіки намагалися виявити місця базування українських військ, а потім надіслати окупантам відповідні координати для коригування повітряних атак.

Для прихованого збору розвідданих один з російських агентів влаштувався експедитором до одеської компанії, яка постачає харчові продукти підрозділам Сил оборони.

Інший агент збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу в березні 2022 року.

Також він фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону.

Інформація потрібна була окупантам для ухвалення рішення щодо коригування повторних або завдавання нових ударів по місцевій ТЕЦ і телевежі.

Одним із затриманих є інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Інший – 24-річний киянин.

Наприкінці січня 2024 року їх дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ в Москві та Московській області.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня 2022 року російські війська завдали удару по київській телевежі, внаслідок чого на певний час канали зникли з ефіру. Унаслідок обстрілу загинув оператор телеканалу LIVE Євгеній Сакун.

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва за фактом ракетного обстрілу київської телевізійної вежі, що призвів до загибелі людей, розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!