ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Кілер" Бабченка стверджує, що список організатора з 30 жертв зріс потім до 60

11.06.2018, 13:06
Фото - Фейсбук Олексія Цимбалюка

Представник “Правого сектору” Олексій Цимбалюк, якому замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, стверджує, що організатор вбивства Борис Герман заявив, що той спочатку намагався замовити йому вбивство 30 людей, але потім розширив список до 60. Про це Цимбалюк розповів в інтерв'ю українській службі ВВС, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“6 числа (квітня - ред.) надійшла конкретна пропозиція щодо Бабченка. У тій першій розмові він (Герман - ред.) сказав мені: є список із 30 осіб, яких потрібно ліквідувати. Він одразу сказав, що працювати потрібно дуже швидко, щоб встигнути до осені”, - розповів він.

Розповідаючи про одну з наступних розмов з Германом щодо майбутніх жертв, Цимбалюк повідомив, що на той час список збільшився з 30 до 60 осіб.

“Ми зустрілися на парковці одного з торгових центрів. Я сів у його автомобіль. Ми поїхали, на ходу розмовляли. Розмова стосувалася списку майбутніх жертв. Імена не називалися, але список, з його слів, на той час виріс із 30 до 60 цілей. Для мене це, якщо чесно, звучало як розмова якогось маніяка”, - розповів Цимбалюк.

Він зазначив, що не бачив усього списку, але знав, хто такі дві жертви: активіст одеського євромайдану Тодор Пановський і колишній співробітник ФСБ РФ Ілля Богданов.

Відповідаючи на запитання про те, звідки Служба безпеки України отримала “список 47”, Цимбалюк висловив припущення, що з листування Германа із замовником.

За його словами, операція СБУ ще не завершилася, вона триває.

“Серйозна мережа, яка могла заподіяти дуже багато зла, впала, її нейтралізовано. Зруйновано дуже великі й небезпечні плани. Це успіх. Дуже скоро слідство повідомить широкій громадськості більше інформації, і тоді всі зрозуміють, яку гідру ми придушили”, - підкреслив Олексій Цимбалюк.

Як повідомляв ІМІ, 29 травня ввечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року живе в Україні.

30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби. Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

31 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що отриманий повний список 30 людей, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Кожному з цього списку буде надана охорона.

1 червня СБУ повідомила, що в рамках проведення оперативно-розшукових заходів у справі підготовки терористичного акту щодо російського журналіста Аркадія Бабченка спецслужба отримала інформацію про реальну загрозу безпеці інших громадян.

1 червня генеральний прокурор Луценко заявив, що завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка силовикам вдалося отримати список із 47 потенційних жертв.

1 червня у Києві групу журналістів викликали до Служби безпеки України на зустріч, пов’язану зі справою Аркадія Бабченка. Учасники зустрічі підписали документ про нерозголошення, і всім їм запропонували охорону.

Зокрема, як стало відомо, на зустрічі були журналісти Матвій Ганапольский, Євген Кисельов, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Про це стало відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел “Детектора медіа” та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах.

5 червня інтернет-видання “Страна.ua” оприлюднило список 47 журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами на замовлення спецслужб РФ разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Пізніше список з 47 особами опублікувала “Українська правда”.

5 червня речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба нікому не передавала список із 47 журналістів і блогерів, які могли стати потенційними жертвами російських спецслужб

5 червня СБУ відкрила кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування в публікації одного з інтернет-видань зі списком осіб, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком.

Виконавцем “вбивства” Аркадія Бабченка виявився волонтер та учасник АТО Олексій Цимбалюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!