ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіберспеціалісти встановили, як зламали сайт Нацполіції, – МВС

25.09.2020, 12:44
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Кіберспеціалісти вже встановили, у який спосіб зламали офіційний сайт Національної поліції України. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров 25 вересня під час онлайн-конференції “Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки”, повідомляється на сайті МВС. 

“Розслідування в справі злому сайту Національної поліції триває. Однак спеціалісти вже встановили, яким чином зловмисники впровадили шкідливі програми, які зламали сайт. Ми вже розуміємо, які заходи треба вживати, щоб подібне не трапилося, та як посилювати наш кіберзахист і кіберстійкість. У тому числі ми ділимося досвідом з колегами, як уникнути таких проблем”, – розповів Сергій Гончаров. 

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня офіційний сайт Національної поліції України зазнав несанкціонованого втручання: на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь була поширена недостовірна інформація.

23 вересня Національна поліція розпочала кримінальне провадження за фактом несанкціонованого втручання в роботу офіційного вебсайту Нацполіції за ч. 2 ст. 361 ("Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку") Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!