ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порушено справи за фактом втручання в роботу сайтів Нацполіції та Вараської міськради

24.09.2020, 10:50
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Національна поліція розпочала кримінальне провадження за фактом несанкціонованого втручання в роботу офіційного вебсайту Нацполіції. Про це повідомляється 23 вересня на офіційній фейсбук-сторінці Нацполіції.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 ("Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку") Кримінального кодексу України. Кіберполіцейські з’ясовують обставини несанкціонованого доступу до сайту та встановлюють причетних осіб.

Як зазначає Нацполіція, на цей час її сайт проходить техобслуговування, фахівці працюють над відновленням його роботи.

Аналогічне кримінальне провадження розпочато за фактом несанкціонованого втручання в роботу сайту Вараської міської ради, де невідомі також розмістили фейкову інформацію.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня офіційний сайт Національної поліції України зазнав несанкціонованого втручання: на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь була поширена недостовірна інформація.

Liked the article?
Help us be even more cool!