ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери атакували сайти Нацполіції та розмістили фейки про викид на Рівненській АЕС і загибель військових

23.09.2020, 14:19
Фото – tempting.pro
Фото – tempting.pro

Офіційний сайт Національної поліції України зазнав 23 вересня несанкціонованого втручання: на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь була поширена недостовірна інформація. 

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з повідомленням, втручання в роботу сайту було зафіксовано об 11:45. Наразі сайт Нацполіції тимчасово відімкнено.

Зазначається, що спеціалісти працюють над усуненням несправностей. Також повідомляється, що новини про роботу поліції публікуватимуться в соцмережах Facebook та YouTube.

Як повідомляє Громадське радіо, на сайті поліції Львівської області з’явилась інформація про загибель трьох військових Збройних сил України на Яворівському полігоні. Відділ комунікації ГУ НП у Львівській області спростував її.

Фото – Громадське радіо

На сайті поліції Рівненської області з’явилося повідомлення, що в місті Вараші стався викид радіоактивних речовин на третьому енергоблоці Рівненської АЕС, а мешканців прилеглих сіл евакуйовують. Таке саме повідомлення опублікували на сайті Вараської міської ради.

Речниця поліції Рівненщини Марія Юстицька, спростувала це повідомлення: “Публікація на нашому офіційному сайті про введення режиму надзвичайного стану у Вараші не відповідає дійсності: на сайт здійснюється хакерська атака. Над проблемою вже працюють”. 

Також Рівненська АЕС спростувала інформацію про викиди та зазначила, що енергоблоки АЕС працюють у штатному режимі.

 

Фото – скриншот з фейсбук-сторінки Рівненської АЕС

Фейкова інформація про загибель американських військових радників з’явилася на сайті херсонської поліції.

Херсонська поліція спростувала її:

Фото Громадське радіо

 

Крім того, повідомляє Суспільне, у вінницькій Нацполіції спростували інформацію про те, що в місті “поліція затримала американського військовослужбовця, якого підозрюють у зґвалтуванні 16-річної дівчини”. Ця інформація з'явилася на сайті 23 вересня об 11-й годині.

Речниця Нацполіції Анна Олійник зазначила, що ця інформація фейкова. Наразі сайт не працює.

Наразі не працюють сайти НПУ у Києві, Сумах, Черкасах, Одесі, Житомирі, Тернополі, Івано-Франківська, Луганська, Чернівців, Харкова, Закарпаття. Усі сторінки видають помилку 521, яку видають інтернет-ресурси, коли вебсервер несподівано обриває з'єднання з Cloudflare та неможливо отримати відповідь від сервера. Така помилка відображає, що система безпеки могла прийняти підключення від статичних IP-адрес за DDoS-атаку.

Liked the article?
Help us be even more cool!