ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівниця пресслужби ВР запевняє, що вони є неупередженими до будь-якого ЗМІ

28.10.2020, 14:26
Фото – http://prportal.com.ua/
Фото – http://prportal.com.ua/

Керівниця пресслужби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк заявила, що комітет з питань свободи слова “неупереджений до роботи будь-якого ЗМІ”. Про це вона сказала в коментарі LIGA.net.

“Акредитація надається журналістам для висвітлення діяльності роботи Верховної Ради. Час від часу ми дивимося, що писали про ВР, якщо ми не знаходимо інформації такої, то відправляємо листи з проханням від редакції надати матеріали щодо висвітлення роботи ВР незалежно від того, що вони там пишуть. Нам відповідь не прийшла протягом місяця”, – зазначила Кармелюк.

За її словами, йдеться не про одне видання, “їх було 22, з них три надали матеріали, а 19 – ні”.

“Тому комітет перевірив і прийняв таке рішення. Якщо вони нададуть інформацію щодо висвітлення діяльності ВР, то вони будуть акредитовані. Ми неупереджені до роботи будь-якого ЗМІ”, – підкреслила Кармелюк.

Вона уточнила, що станом на 28 жовтня акредитовано 3000 журналістів, 512 видань, одночасно відвідувати пресцентр можуть тільки 120 з урахуванням карантинних обмежень.

Як повідомляв ІМІ, 26 жовтня пресслужба Апарату Верховної Ради з урахуванням рішення Комітету ВР зі свободи слова припинила акредитацію редакції видання “Слідство.Інфо” та ще 21 засобу масової інформації.

Акредитацію видання припинено як таку, що не відповідає меті: “для всебічного, об'єктивного та збалансованого висвітлення журналістами, технічними працівниками засобів масової інформації діяльності Верховної Ради України”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вбачає ознаки цензури в позбавленні парламентської акредитації журналістів видання “Слідство.Інфо”.

Liked the article?
Help us be even more cool!