ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівництво РФ сповідує ідею знищення українців за методичкою пропагандиста – Лубінець

06.03.2023, 10:49
Фото – телеграм Дмитра Лубінця
Фото – телеграм Дмитра Лубінця

Керівництво РФ сповідує ідею знищення українців, використовуючи працю російського публіциста Армена Гаспаряна “Денацификация Украины. Страна невыученных уроков”.

Про це повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

Він розповів про свою участь у Львові у конференції United for Justice (“Об’єднані заради справедливості”), організованій Офісом генерального прокурора з метою розроблення комплексних механізмів відповідальності за міжнародні злочини.

“Росія має отримати серйозну відповідь від світу. І вже зараз спільно з нашими партнерами і друзями ми повинні розробити механізми задля правосуддя щодо всіх аспектів російської агресії”, – зазначив омбудсмен.

Під час панелі “Злочини, пов’язані зі звірствами, – російські наративи і спроби знищити право українського народу на існування як нації” Лубінець розповів про форми геноциду, які застосовує Росія.

“Вище керівництво РФ сповідує ідею знищення українців, використовуючи при цьому як настільну книгу працю російського публіциста Гаспаряна “Денацификация Украины. Страна невыученных уроков”. Основна ідея цієї книги, яка фактично започатковує відомий зараз термін “рашизм”, у тому,  що всім, хто використовує українську мову, треба провести процедуру денацифікації, фактично процедуру фізичного  знищення”, – сказав Дмитро Лубінець.

Він звернув увагу, що Росія діє в України ніби згідно з цією методичкою, особливо це простежується на ТОТ:

  • Збройним методом Росія захоплює українські населені пункти, знищуючи цивільну інфраструктуру.
  • Після захоплення міста одразу встановлюється окупаційна влада, яка створює військову комендатуру і формує фільтраційні табори з місцями для тортур.
  • Відбувається швидке формування колабораційної влади, яка займається перейменуванням вулиць, забороняє спілкуватись українською мовою, закриває доступ до альтернативних (окрім російських) джерел телебачення, радіомовлення і преси, блокують або намагається цензурувати інтернет, створюючи “медіагетто”.
  • Швидко запускається освітній процес за російською програмою. Дітей “перевиховують” у спеціальних таборах, або депортують до РФ.
  • Паралельно з цими процесами відбувається примусова паспортизація. Людей ставлять в умови, коли життя на ТОТ без російського паспорта стає неможливим.

“І як апогей – мобілізація. Громадяни працездатного віку, особливо чоловіки, хто отримує паспорт РФ, автоматично потрапляють до лав потенційних бійців окупаційної армії”, – зазначив він.

Омбудсман переконаний, що Росія пішла в повномасштабний наступ 2022 року, відчувши безкарність за свої дії з боку міжнародної спільноти у 2014 році.

“Непокараність зла внормалізовує його – як на мікрорівні, так і глобально. Тому закликаю зараз весь цивілізований світ об'єднатися, щоб сповна покарати всіх винних: від особисто Путіна до кожного громадянина Росії, причетного до геноциду українського народу!” – наголосив Дмитро Лубінець під час свого виступу.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2022 року Офіс ГПУ та СБУ повідомили про підозру російському журналісту і публіцисту Армену Гаспаряну в публічних закликах до геноциду українського народу. Армен Гаспарян написав книгу “Денацификация Украины. Страна невыученных уроков”. Серед його ідей – “поміщення всіх українців, які залишаться живими після війни, до так званих фільтраційних таборів та проведення над ними масштабного судового процесу з вироками всім, хто має проукраїнську позицію. Найбільш проукраїнськи налаштованих він запропонував взагалі знищити, інших відправляти до концентраційних таборів та залучати до виконання безоплатних робіт”.

“Твердження з неї неодноразово використовувалися вищим політичним та військовим керівництвом РФ для виправдовування військової агресії проти України. Скористався цими наративами і президент РФ під час звернення щодо визнання незалежності так званих “ЛНР” та “ДНР” та проведення “військової операції” на території України”, – написала тодішня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Liked the article?
Help us be even more cool!