ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Кармічно відповів перед українським народом": Малюк про смерть Татарського та Киви

Російський пропагандист Владлен Татарський (Максим Фомін) організував зґвалтування українських військовополонених, тому він "кармічно відповів перед українським народом". А держзрадник Ілля Кива назавжди залишився поряд з місцем свого проживання в Підмосков'ї.

Про це в інтерв'ю ICTV заявив голова СБУ Василь Малюк.

Малюк зазначив, що до 2014 року Татарський був ув'язнений у тюрмі Донеччини. Бойовики "ДНР" звільнили його, і Татарський почав воювати в різних незаконних збройних формуваннях.

"Згодом він набрав певної публічної ваги й став так званим рупором Донбасу, рупором "Вагнера". У нього було 1,5 мільйона підписників. Він хизувався тим, що вбивав, ґвалтував. Свого часу щодо наших військовополонених він ввів своєрідну андеграундну тюремну субкультуру, і він організував зґвалтування наших військовополонених. Тож він кармічно відповів перед українським народом", – зазначив Малюк.

У статуетці, яку пропагандисту подарували перед початком його творчого вечора, йому подарували 400 грамів термобару, які спрацювали як бритва щодо пропагандиста.

Щодо Іллі Киви Василь Малюк нагадав, що той заочно засуджений держзрадник, який тривалий час працював на російських окупантів. 

"Крім того, що він збирав інформацію в Україні, він потім виїхав до Росії, де продовжив працювати як основна "говоряча голова" ФСБ у проведенні спеціальних інформаційних операцій. Він керував низкою агентурних проникнень в Україні. Зокрема, готував різні диверсійні акти.

Зброя калібром 9*19 коротка, нарізна. Працювали в ділянку грудної клітки, а далі – контрольний постріл у голову. Назавжди залишився поряд з місцем свого проживання в Підмосков'ї", – сказав Малюк.

Нагадаємо, російський пропагандист Максим Фомін, відомий під псевдонімом Владлен Татарський, загинув 2 квітня 2023 року в Санкт-Петербурзі (Росія) внаслідок вибуху в кафе ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина під час свого творчого вечора. Як повідомило російське видання Фонтанка, вибухнув бюст, який йому принесла відвідувачка. Вручивши його, вона сіла на своє місце в залі. Вибух стався за п'ять хвилин. Найсильніше постраждали глядачі з перших рядів.

6 грудня 2023 року російські ЗМІ заявили, що тіло екснардепа Іллі Киви знайшли в підмосковному селі Супонєво Одинцовського району.

Того ж дня Головне управління розвідки Міноборони підтвердило ліквідацію Іллі Киви.

У жовтні 2022 року Личаківський районний суд міста Львова розпочав заочний судовий розгляд справи колишнього народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, який обвинувачується в державній зраді, пропаганді війни, зазіханні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширенні комуністичної символіки.

10 травня 2022 року Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо Киви. Також його було оголошено в міжнародний розшук. У листопаді 2023 року Личаківський районний суд Львова призначив колишньому народному депутату від ОПЗЖ Іллі Киві покарання у вигляді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!