ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Львові розпочав заочний розгляд справи про держзраду Киви

19.10.2022, 11:21
Фото – ОПЗЖ
Фото – ОПЗЖ

Личаківський районний суд міста Львова розпочав заочний судовий розгляд справи колишнього народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, який обвинувачується в державній зраді, пропаганді війни, зазіханні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Як повідомляє “Судовий репортер”, 18 жовтня прокурор зачитав обвинувальний акт і суд оголосив перерву для підготовки переліку всіх письмових доказів. Після дослідження доказів планують допитати свідків. Наступне судове засідання призначено на листопад. 

У вересні суд ухвалив розгляд справи без Киви, оскільки він ухиляється від явки до слідства та перебуває в міжнародному розшуку. Хоча на пошту суду начебто надійшов лист від Киви, але без електронного підпису, де він просив про розгляд справи в режимі відеоконференції та заміну захисника. Суд не переконався, що лист писав саме обвинувачений. До суду жоден інший представник Киви не звернувся, тому його захищає адвокат із Центру безоплатної вторинної правової допомоги.

Киву звинувачують у злочинах проти національної безпеки через публічне використання комуністичної символіки та заяви в соцмережах і російських ЗМІ, зокрема після повномасштабного вторгнення РФ на територію України. За висновком експерта, висловлювання колишнього політика мають пропагандистський характер, формують проросійські настрої та підривають українську державність.

У березні цього року Кива, бувши в Москві, активно виступав на російському телебаченні. Зокрема, йдеться про публічні висловлювання подяки Кадирову та його найманцям, які тоді перебували в Маріуполі.

“...Я хочу сказать: та не берите там пленных, там некого брать, там те кто восемь лет издевался, насиловал, убивал людей, и сегодня они не заслуживают другой участи, как быть уничтоженными, вот и всё. По-другому, к сожалению, выхода из этой ситуации не будет”, – заявляв Кива. 

Як повідомляв ІМІ, 10 травня Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата Іллі Киви, який обвинувачується в державній зраді, пропаганді війни, зазіханні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширенні комуністичної символіки.

Також його оголошено в міжнародний розшук.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!