ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канал Ukraine World News долучиться до трансляції спільного марафону, але під іншим лого

17.01.2023, 14:30
Фото – Ukraine World News
Фото – Ukraine World News

Телеканал Ukraine World News, запуск якого невдовзі планується, з 1 лютого долучиться до трансляції спільного марафону під логотипом “Так TV”.

Про це сказала генеральна продюсерка каналу Ukraine World News Ольга Гіржева в інтерв’ю “Детектору медіа”.

“Ми подали до Нацради документи на переоформлення ліцензії та логотипу каналу на Ukraine World News. За рішенням РНБО для участі в інформаційному марафоні “Єдині новини #UАразом” необхідно мати програмне наповнення, яке складається переважно з інформаційних і інформаційно-аналітичних програм. Тому до переоформлення ліцензії ми плануємо транслювати спільний телемарафон у цифровому ефірі під логотипом “Так TV” – почнемо першого лютого”, – сказала Гіржева.

Старт нового телеканалу Ukraine World News був запланований на 22 січня, але тепер відкладається: мовник вийде в цифровий ефір уже після переоформлення ліцензії та логотипу. 

Редакція Ukraine World News повідомила виданню, що канал планує створювати різні формати, включно з токшоу та стендап-шоу. Головним редактором нового каналу став Сергій Харченко, директором телеканалу буде Тетяна Дємєнєва. Серед співробітників каналу Ukraine World News – здебільшого ведучі та менеджери, які працювали на каналах “Інтер”, Live.Network, “112 Україна”, NewsOne. 

Власник каналу – бізнесмен Віталій Кропачов, який має вугільний, газовий, машинобудівний та інші бізнеси. У 2019 році він купив канал “Так TV” у співвласника Коледжу преси та телебачення Гліба Головченка. Згодом  компанію “Ера продакшн”, а влітку 2022 року став власником ліцензії на цифрове мовлення 4 каналу.

Як повідомляв ІМІ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає запуск під час війни інформаційного телеканалу Ukraine World News суто політичним проєктом.

Раніше 5 канал, Прямий та “Еспресо” вимкнули з цифрового ефіру, хоча вони просилися додати їх до телемарафону замість каналів медіагрупи Ріната Ахметова, який закрив медіабізнес. 

Пізніше Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України пояснила, що причина вимкнення цифрового ефіру телеканалів "Еспресо", "Прямий" і 5-й – виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України про трансляцію спільного марафону.

Liked the article?
Help us be even more cool!