ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін завершив процедуру перейменування театру Лесі Українки

19.07.2022, 16:00
Фото – uk.wikipedia.org
Фото – uk.wikipedia.org

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило про завершення юридичного оформлення перейменування театру Лесі Українки. 

Нову назву Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки відтепер внесено до актів уряду. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на своєму засіданні 15 липня. 

“Юридичне оформлення перейменування театру Лесі Українки завершено. Процес перейменування закладу розпочався ще наприкінці лютого. Це було рішення колективу, і воно є цілком зрозумілим. Вилучення з назви театру слова “російський” стосується не лише зміни назви закладу, адже зміниться сам зміст його діяльності та репертуарна політика. Шанувальники театрального мистецтва зможуть переглядати якісні вистави українських та зарубіжних авторів тепер українською мовою”, – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Нагадаємо, 8 червня МКІП своїм наказом №188 затвердило нову назву – Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки, вилучивши слова “російської драми” з назви театру, та затвердило його статут у новій редакції.

Крім того, театр Лесі Українки забезпечив державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Liked the article?
Help us be even more cool!