ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін призначив в.о. міністра культури Ростислава Карандєєва

Фото – МКІП / Суспільне
Фото – МКІП / Суспільне

Кабінет Міністрів тимчасово поклав виконання обов’язків міністра культури та інформаційної політики України на Ростислава Карандєєва. 

Таке рішення уряд ухвалив 28 липня, повідомив у телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

До призначення Карандєєв працював на посаді першого заступника міністра культури з 15 липня 2020 року, повідомляє Суспільне.

У 2014 році був радником тодішнього міністра культури України Євгена Нищука, у період 2015–2016 років – заступник міністра культури України В’ячеслава Кириленка.

У 2016–2020 роках – заступник міністра культури України – керівник апарату (міністрами були Євген Нищук та Михайло Кулиняк). Липень 2020 року – радник керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Він народився 22 червня 1972 року в Києві. Навчався в трьох вищих навчальних закладах – Київський національний університет імені Тараса Шевченка (за фахом "Фізика твердого тіла", "Правознавство"), Міжрегіональна академія управління персоналом (доктор філософії в галузі економіки) та Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв (менеджмент соціокультурної діяльності).

Політична кар'єра розпочалась у 1996 році та була пов'язана з органами місцевого самоврядування – Київська міська державна адміністрація. Також був депутатом II, III та IV скликань Київради. У 2001 році балотувався до Верховної Ради у складі блоку політичних партій "Єдність" Олександра Омельченка, але не пройшов.

Як повідомляв ІМІ, 27 липня Верховна Рада звільнила Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. 

20 липня Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики.

Після цього міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що спочатку подав заяву про відставку і лише потім дізнався про прохання Зеленського. Водночас ще вдень 20 липня в інтерв’ю Радіо Свобода Ткаченко заявив, що не збирається у відставку.

Liked the article?
Help us be even more cool!