ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кабмін передав Фонду держмайна вилучені квартири російського пропагандиста Артемія Лебедєва

Фото – rbc.ru
Фото – rbc.ru

Кабінет Міністрів України передав майнові активи російського пропагандиста Артемія Лебедєва в управління Фонду державного майна України. Про це повідомляється на сайті Фонду держмайна.

Серед активів пропагандиста – дві квартири в Києві площею 138,5 м² та 193,2 м². У липні Вищий антикорупційний суд у повному обсязі задовольнив позов Міністерства юстиції України та вилучив ці активи в Лебедєва.

Раніше вони перебували в прямому володінні Лебедєва, а також опосередковано, через бізнес-партнера Костянтина Моршнєва.

Фонд державного майна України зазначає, що здійснить усі необхідні процедури для державної реєстрації прав власності на зазначені активи. Після завершення цього етапу буде розглянуте питання щодо приватизації або передання в оренду зазначеного майна.

Кошти від продажу або оренди санкційного майна підуть до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

Як повідомляв ІМІ, 10 липня 2023 року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України щодо застосування санкції стосовно російського пропагандиста Артемія Лебедєва і стягнув у дохід держави дві квартири в центрі Києва площею 138 кв. м і 193 кв. м. Одна квартира площею 138 кв. м розташована на Ярославовому Валу, а друга в 193 кв. м – на Саксаганського.

У березні 2023 року СБУ повідомила про підозру Артемію Лебедєву за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Він у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції, де відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів.

У лютому 2023 року відеоплатформа YouTube заблокувала канал Лебедєва, який підтримав військову агресію Росії проти України.

Артемія Лебедєва внесли до бази російських пропагандистів та публічних осіб, що підтримували повномасштабну війну проти України та/або були залучені до поширення антиукраїнських наративів останніх восьми років.

У 2017 році Артемію Лебедєву на п'ять років заборонили в'їзд до України через незаконне відвідування окупованого Донбасу та Криму. 

21 січня 2022 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України про застосування санкцій, зокрема, щодо артдиректора студії “Студия Артемия Лебедєва” Артемія Лебедєва. Санкції введено на п’ять років, вони передбачають блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; запобігання виведенню капіталів за межі України тощо. 

Лебедєв підтримує путінський режим та війну Росії проти України. Не визнає територіальної цілісності України. Поширює фейки про російсько-українську війну (з 2014) та підтримує російську пропаганду проти України. Із 7 січня 2023 року перебуває під глибшими санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

Liked the article?
Help us be even more cool!