ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "СтопКору" заявляє про тиск з боку правоохоронців після серії розслідувань

22.11.2016, 16:17

Журналіст інформаційного порталу “Стоп корупції” Володимир Садиков з Марганцю (Дніпропетровська область) заявляє про тиск з боку правоохоронців після серії розслідувань про місцевого депутата Олександра Бондаренка. Про це повідомляється на сайті порталу.

За словами журналіста, після участі у мирній акції протесту під будинком депутата Олександра Бондаренка він дізнався від правоохоронців у центральному відділі Марганецької поліції, куди його попросили приїхати, що проти нього відкрили кримінальне провадження за ст. 182 ч. 1 “Порушення недоторканності приватного життя” (Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу).  

Як розповів Садиков, акція журналістів під будинком депутата проводилася 13 жовтня, була мирною і спрямована проти незаконних дій проти журналістів. “Окрім того, під час заходу за викликом Бондаренка на місце приїздили поліцейські, які не зафіксували жодних порушень”, - розповів Садиков.

Але 17 листопада йому зателефонував з відділку поліції співробітник Василь Плавшуда і попросив приїхати для дачі показів щодо акції, де він від іншого співробітника поліції дізнався про відкриття провадження.

“По закінченню спілкування я попросив видати повістку, на підставі чого мене допитували. На що мені написали на шматку папірця ЖЕО №5900. А стосовно офіційних документів направили у канцелярію із офіційним запитом”, - розповів журналіст.

Наступного дня Садикову подзвонив Плавшуда і “наполегливо рекомендував зустрітись протягом дня для дачі показів”.

“Із собою правоохоронець сказав узяти посвідчення журналіста, нібито, щоб зняти копію. Мої друзі порекомендували мені самостійно зробити копію, щоб оригінал документа не вилучили для якихось експертиз. У призначений день зустрічі Плавшуда відмовився мене прийняти через зайнятість. Уся ця ситуація скидається на тиск та залякування з боку правоохоронців для того, щоб я припинив свою журналістську діяльність у Марганці”, – зазначив Володимир Садиков.

Видання нагадує, що депутат Марганецької міської ради Олександр Бондаренко та його брат Віталій були героями розслідувань журналістів “СтопКору”.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня у місті Марганці (Дніпропетровська область) під час зйомок сюжету на знімальну групу проекту “Стоп корупція” накинувся брат місцевого депутата Олександра Бондаренка - Віталій Бондаренко, пошкодивши на відеокамері бленду.

За фактом нападу на журналістів проекту “Стоп корупція” у Марганці Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Брату депутата пред’явлено підозру.

7 вересня “СтопКор” повідомив, що депутат міської ради Марганця (Дніпропетровська область) Олександр Бондаренко психологічно тиснув та натякнув на фізичну розправу журналістові “СтопКору” Володимиру Садикову. За заявою Садикова в ЄРДР внесені відомості за ознаками статті 171.

24 вересня вночі у Марганці (Дніпропетровська область) керівнику проекту “Стоп корупції” Сергію Хникіну через розслідування про землю та сміття спалили гараж і автомобіль.

Liked the article?
Help us be even more cool!