ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Із Хмельницької обласної бібліотеки вилучили 10 тис. російськомовних книжок

04.05.2022, 11:21
Фото – readrate.com
Фото – readrate.com

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці вилучили близько 10 тисяч книжок російської художньої літератури. 

Про це бібліотека повідомила на своїй фейсбук-сторінці, повідомляє Читомо.

Книжки російською мовою у бібліотеці становлять 60%, в інших бібліотеках області – 30%.

Упродовж останнього року бібліотека самостійно вилучила 10 тисяч книжок російської художньої дореволюційної та радянської літератури. 

Вилучену літературу передали до пенітенціарних установ, проте в бібліотеці залишили по один-два примірники видань, щоб читач за запитом зміг отримати потрібну книжку. 

“Питання галузевої літератури російською та українською мовою  відкрите, адже у фондах бібліотек часто відсутні українські аналоги російських видань. Це ж стосується фахових періодичних технічних, медичних та інших галузевих періодичних видань. Чекаємо, що держава почне друкувати більшою мірою галузеві книги українською і знайде механізми забезпечення їх через Український інститут книги чи інші інстанції до бібліотек”, – йдеться в повідомленні.

Наразі фахівці в бібліотечній галузі провідних національних книгозбірень розробляють методичні рекомендації з вилучення літератури з бібліотечних фондів. 

Нагадаємо, в Україні створили Раду з розвитку бібліотечної сфери, яка врегульовуватиме питання функціонування українських бібліотек під час війни.

Як повідомляв ІМІ, раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив про створення робочої групи, яка в межах дисципліни “зарубіжна література” перегляне присутність творів російських авторів.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь виступив за збільшення в школах кількості годин української мови, української літератури та історії України.

Liked the article?
Help us be even more cool!