ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італійський телеведучий вибачився за некоректне висловлювання щодо України

30.01.2020, 11:45
Фото – скриншот з відео RAI-1
Фото – скриншот з відео RAI-1

Ведучий програми L’еredità італійського телеканалу RAI-1 Флавіо Інсінна публічно визнав некоректність вживання словосполучення “Мала Росія” щодо України. Про це Посольство України в Італії повідомило 29 січня на своїй сторінці у фейсбуку.

“Україна – це не Росія”, – визнає ведучий програми l’Eredità Флавіо Інсінна. Сьогодні в прямому ефірі на телеканалі RAI-1 після консультацій посольства з керівництвом телевізійної компанії Ф. Інсінна публічно визнав некоректність вживання словосполучення “Мала Росія”, – повідомило посольство.

Зокрема, зазначає посольство, ведучий заявив: “Шановний пане посол, я ознайомився з вашим листом, у якому було зазначено про сприйняття вживання "Мала Росія" стосовно України як образи. У цьому зв’язку хотів би підкреслити, що це була прикра ненавмисна помилка. Україна – це прекрасна країна, і я хотів би передати вітання послу і всьому чудовому народу України”.

Як повідомляв ІМІ, 28 січня Посольство України в Італії оприлюднило офіційний лист до італійського телеканалу RAI у зв'язку з образливими висловлюваннями ведучого шоу L'Eredita, який сказав, що “Мала Росія – це друга назва України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!