ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італійський кореспондент Маттіа Сорбі був поранений на окупованій Херсонщині – Стратком 

08.09.2022, 18:14

Італійський кореспондент Маттіа Сорбі, який намагався потрапити до окупованого Херсона, підірвався на міні та отримав поранення. Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій.

“Пропагандисти рф розповсюджують інформацію про нещасний випадок з італійським журналістом Маттіа Сорбі, що стався в Херсонській області. Знімальна група намагалася потрапити в окупований Херсон, але авто підірвалося на міні: водій загинув, а італійський журналіст отримав поранення”, – ідеться в повідомленні. 

Маттіа Сорбі зник 31 серпня. Спочатку він поїхав до Миколаєва, а звідти вирушив у бік Херсона через села “червоної зони”, де тривають бої. 

“Росіяни звинувачують українські спецслужби в провокації – нібито невідомі люди у формі супроводили Сорбі до кордону і не повідомили, що дорога замінована, аби той спеціально підірвався і в його загибелі можна було публічно звинуватити російську армію”, – інформує Стратком.

Там наголошують, що жодних військовослужбовців з кореспондентом не було, а найнятий фіксер відмовився їхати з італійцем.

“Можемо припустити, що Сорбі мав попередні домовленості з російськими військовими, які окупували Херсон”, – додають у Страткомі.

Як повідомляв ІМІ,  італійський воєнний кореспондент Маттіа Сорбі, який приїхав до України висвітлювати російську агресію, перестав виходити на зв'язок 31 серпня. 7 вересня він знайшовся в окупованому Херсоні.  У 2014 році Сорбі працював кореспондентом російського військового пропагандистського телеканалу “Звезда”, який поширює дезінформацію проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!