ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зниклий безвісти італійський воєнний кореспондент Маттіа Сорбі знайшовся в Херсоні (ОНОВЛЕНО)

07.09.2022, 21:00

За інформацією власних джерел ІМІ, італійський воєнний кореспондент Маттеа Сорбі живий та наймовірніше знаходиться в Херсоні. В червону зону він поїхав без супроводу українського продюсера або фіксера. 

Як раніше повідомляв ІМІ, італійський воєнний кореспондент Маттіа Сорбі, який приїхав до України висвітлювати російську агресію, перестав виходити на зв'язок 31 серпня. Про це повідомив німецький колега журналіста Арндт Гінзель на своїй фейсбук-сторінці. Цю ж інформацію ІМІ підтвердила міжнародна організація "Репортери без кордонів".

За інформацією німецького журналіста, вранці 31 серпня Маттіа Сорбі написав йому, що планує проїхати з Миколаєва до Олександрівки в Миколаївській області. Це селище в червоній зоні, на відстані приблизно 50 км від Миколаєва. 

"Коли ми приїхали до Миколаєва, близько 17-ї год. 31 серпня, Маттіа Сорбі більше не виходив на зв’язок. Ми зателефонували йому напередодні, бо хотіли дізнатися, як він оцінює ситуацію на південному фронті, перш ніж рухатись із Запоріжжя до Миколаєва. Телефон військового репортера ще працює, але ніхто не відповідає і не читає повідомлень", – повідомив Арндт Гінзель.

Фото скриншот з фейсбуку Арндта Гінзеля

За його словами, їхні запити про італійського журналіста до місцевої військової адміністрації не дали результату. "Ми змогли наблизитися десь на 12 км до Олександрівки. Жоден із селян, з якими ми спілкувалися, Сорбі не бачив. Контакти з Олександрівки були не дуже оптимістичними", – написав журналіст у фб.

Маттіа Сорбі – журналіст-фрилансер, який серед іншого працював для італійського телеканалу RAI як воєнний кореспондент в Україні. У 2014 році Сорбі працював кореспондентом російського військового пропагандистського телеканалу "Звезда", який поширює дезінформацію проти України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!