ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інтернет-асоціація України просить владу запобігти втручанню медіагруп у діяльність провайдерів

16.07.2020, 16:53
.Фото – lesechos.fr
.Фото – lesechos.fr

Інтернет-асоціація України надіслала низку листів до органів влади, де просить сприяти припиненню втручання медіагруп у господарську діяльність провайдерів. Про це йдеться у зверненні асоціації, повідомляє "Детектор медіа".

У такий спосіб ІнАУ відреагувала на інформацію про вимоги медіагруп до провайдерів програмної послуги щодо відімкнення з пакетів телебачення низки телеканалів, сигнал яких доступний на супутнику в некодованому вигляді. Зокрема, асоціація отримала звернення від ТОВ "Солар Медіа" (канал "Сонце"), у якому компанія нарікає на те, що представники медіагруп примушують операторів і провайдерів вилучати з їхніх мереж телеканал "Сонце" під погрозою позбавлення їх прав на контент медіагруп. А також лист від провайдера "Ланет" щодо втручання в господарську діяльність з боку медіагрупи "1+1 медіа".

ІнАУ у своїх листах до АМКУ, РНБО, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, профільних парламентських комітетів і міністерств звертається з проханням у межах повноважень втрутитись у ситуацію і сприяти припиненню втручання медіагруп у господарську діяльність провайдерів програмної послуги і порушенню медіагрупами законодавства про захист економічної конкуренції.

Заступник голови Нацради Олег Черниш на засіданні Нацради 16 липня прокоментував скарги провайдерів до Нацради на дії окремих медіагруп щодо втручання в діяльність провайдерів: "Ми не можемо втручатися в господарську діяльність наших ліцензіатів. Якщо будуть якісь порушення законодавства про телебачення і радіомовлення – Нацрада вживатиме всіх дій, які передбачено законом. Ситуація, що виникла, не на користь ні провайдерам, ні мовникам, ні глядачам. Усі війни рано чи пізно закінчуються миром. Треба скоріше сідати за стіл переговорів і доходити до порозуміння".

Нагадаємо, провайдер "Ланет" звинуватив "1+1 медіа" у вимозі прибрати з пакетів некодовані на супутнику канали. У відповідь група "1+1 медіа" заявила, що хоче переглянути комерційні умови співпраці і звинуватила у андерепортингу: "У нас є виявлені факти, що провайдер не контролює свою абонентську базу, особливо кабельну, і не звітує про всіх своїх активних абонентів".

Liked the article?
Help us be even more cool!