ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Інтер" покаже до 9 травня телемарафон та концерт "Перемога. Одна на всіх"

29.04.2020, 13:35
Фото – фейсбук Інтера
Фото – фейсбук Інтера

Телеканал "Інтер" 9 травня покаже багатогодинний марафон "Наша Перемога", низку фільмів та концерт "Перемога. Одна на всіх". Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на пресслужбу каналу.

Ведучими марафону стануть Анастасія Даугуле і Роман Кадемін. У межах марафону "Інтер" покаже сюжети про битви, які змінили перебіг Другої світової війни, репортажі з різних країн світу та історії людей, які наближали перемогу.

Також в ефірі каналу транслюватимуть фільми про війну – "Йшов четвертий рік війни", "У бій ідуть лише "старі" та шестисерійну військову драму "Ні кроку назад – 2. На лінії фронту".

Крім того, "Інтер" підготував концерт "Перемога. Одна на всіх", ведучими якого стануть Анастасія Даугуле й Андрій Доманський. У ньому візьмуть участь, зокрема, Таїсія Повалій, Loboda та гурт "Анна-Марія".

10 травня в ефірі каналу відбудеться телепрем'єра німецької військової драми "Перебіжчик" (оригінальна назва – "The Turncoat") режисера Флоріана Галленбергера.

Як зауважує видання, з 2014 року Україна відмовилася від радянського формату святкування Дня перемоги. Відтепер увага суспільства акцентується на вшануванні пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найкривавішою в історії людства. Радянський культ війни, важливим інструментом якого був День Перемоги, переведено в традицію пам’яті про солдатів, які загинули за свою батьківщину, нагадування суспільству про внесок України в перемогу над нацизмом та наголосу на тому, що війна – це лихо, яке руйнує долі звичайних людей, економіку і культуру країн. Відтоді 8 травня в Україні вшановується День пам'яті і примирення, а 9 травня – перемога над нацизмом у Другій світовій війні. 

Український інститут національної пам'яті у 2016 році розробив інформаційні матеріали для ЗМІ з відзначення цих дат. Українські телеканали програмують свої сітки мовлення по-новому, готуючи до цих днів спеціальні документальні фільми.

Як повідомляв ІМІ, 8 травня 2018 року оприлюднені в інтернеті уривки концерту до Дня перемоги, який планував показати "Інтер", спричинили критику користувачів інтернету через слова ведучих про перейменування вулиць в Україні "іменами фашистських злочинців".

8 травня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала припинити спроби розколювати країну після оприлюднення телеканалом "Інтер" ролика, змонтованого із концерту до Дня перемоги.

9 травня 2018 року тривав протест, організований політичною партією "Національний корпус", активістами мережі "Вільні люди". Активісти вимагали від телеканалу "Інтер" скасувати трансляцію концерту "Победа. Одна на всех".

9 травня 2018 року ввечері в Києві на вулиці Щусєва в будівлю, де розташовується новинний продакшн телеканалу "Інтер", кинули коктейль Молотова.

11 липня 2018 року Нацрада оштрафувала "Інтер" на 4 млн 46 тис. грн за розпалювання ворожнечі концертом до Дня перемоги "Перемога. Одна на всіх". Канал оскаржив рішення в суді.

21 березня 2019 року Незалежна медійна рада зазначила, що вбачає порушення заборони на розпалювання національної ворожнечі та ненависті в трансляції телеканалом "Інтер" концерту, ведучі якого виступали проти вшанування в Україні тих, кого вони вважають "фашистськими злочинцями".

26 червня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив повністю позов телеканалу "Інтер" проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та скасував призначений Нацрадою штраф у розмірі 4 млн 46 тис. грн (25% ліцензійного збору) за розпалювання ворожнечі концертом до Дня перемоги 2018 року "Перемога. Одна на всіх".

Liked the article?
Help us be even more cool!