ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інститут нацпам'яті планує посилити боротьбу з російською дезінформацією

23.12.2019, 15:41
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Одним із ключових пріоритетів Українського інституту національної пам'яті на наступні п’ять років залишиться протидія російській інформаційній агресії в Україні. Про це сказав під час своєї першої пресконференції новопризначений голова УІНП Антон Дробович, повідомляє Укрінформ.

“Це стосується боротьби з дезінформацією, з міфами, які нам намагаються щедро сюди постачати наші супротивники. Ми посилимо в тому числі сприяння виданню таких матеріалів, як, наприклад, дуже відома книга Сергія Громенка про 250 років російських міфів щодо історії Криму і так далі. Ми бачимо останні заяви президента РФ про якісь там уявні "ісконні землі", які існують у свідомості політичного керівництва Росії. Для боротьби з такими речами має бути посилена якість історичної науки, відповідно, зусилля щодо розвитку критичного мислення, і публікація і поширення достовірних даних, історично верифікованих матеріалів, які розвінчуватимуть подібні речі”, – зазначив Дробович.

Як повідомляв ІМІ, 4 грудня 2019 року Кабінет Міністрів призначив головою Українського інституту національної пам’яті Антона Дробовича.

18 вересня 2019 року Кабінет Міністрів України звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обіймав цю посаду з 2014 року.

Антон Дробович – кандидат філософських наук, експерт у сфері освіти і культури, дослідник міфології та сучасних комунікацій, арткритик, член Правління молодіжної асоціації релігієзнавців. Працює доцентом кафедри культурології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та експертом Інституту суспільно-економічних досліджень. Лауреат ІV мистецтвознавчого конкурс Stedley Art Foundation, автор понад 50 наукових публікацій у сфері історії, культурології та антропології.

Liked the article?
Help us be even more cool!