ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Інформаційний вплив РФ за кордоном після 24 лютого збільшився в кілька десятків разів – Золотухін

08.02.2023, 17:34
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Інформаційний вплив Росії за кордоном після її повномасштабного вторгнення в Україну збільшився в кілька десятків разів.

Таку думку в інтерв'ю ІМІ висловив виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін.

За його словами, кількість коштів, які Росія витрачає за кордоном у всьому світі, щоб збільшити свій інформаційний вплив, є найвищою за весь час війни з 2014 року.

"Відроджено всіх сплячих агентів, відроджено всіх людей, які тим чи іншим чином заробляли на поширенні якоїсь інформації, вигідної Кремлю, починаючи від спалення Корану у Швеції навпроти турецького посольства, коли поновилися конфлікти між Швецією та Туреччиною. А потім з'ясувалося, що запит на проведення цього мітингу подавала людина, яка тривалий час працювала на RT. І таких кейсів у всьому світі величезна кількість. Багато контенту публікується на сторінках у соцмережах "Россотрудничества" та "русских домов" за кордоном. Тобто зараз рівень російської пропаганди й рівень російської присутності в країнах Європи, Африці, Тихоокеанському, Азійському регіонах є найвищим за весь цей період", – зазначив Дмитро Золотухін.

Він зауважив, що свій вплив за кордоном Росія посилила не одночасно з повномасштабним вторгненням, а після поразки.

"Коли вони почали програвати, почали активізувати свою присутність там. Я вважаю, що план був такий: "Ми тут зараз тихенько все зробимо. Це дві години, всі вже готові". Я вважаю, що інформація про дискусії в Німеччині, США була в розвідувальних органів Росії – Путін знав, що світ уже "поховав" Україну". Всі були спокійні. Путін думав, що зроблять усе тихо, люди покричать, але на це сильно не звертатимуть уваги. Коли ж це не вдалось і весь світ став на бік України, то цей маховик, власне, став дуже активізуватися, і росіяни спрямували всі можливі кошти на те, щоб завантажити свою геополітичну присутність у всьому світі", – пояснив виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства.

Як повідомляв ІМІ, ЄС запустить нову платформу для боротьби з дезінформацією РФ та Китаю.

Liked the article?
Help us be even more cool!