ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС запустить нову платформу для боротьби з дезінформацією РФ та Китаю

07.02.2023, 17:30
Фото – newageks.com
Фото – newageks.com

Європейський Союз запустить нову платформу для протидії дезінформаційним кампаніям Росії та Китаю.

Про це заявив очільник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Центр обміну інформацією та аналізу в межах зовнішньополітичної служби ЄС (EEAS) відстежуватиме маніпуляції інформацією з боку іноземних суб'єктів і координуватиме свої дії з 27 країнами ЄС і ширшою спільнотою неурядових організацій.

"Ми повинні зрозуміти, як організовано ці дезінформаційні кампанії... щоб визначити суб'єкти маніпуляцій", – сказав Боррель.

Один із представників EEAS заявив, що це буде децентралізована платформа для обміну інформацією в режимі реального часу з неурядовими організаціями, країнами та агентствами з кібербезпеки. Це дасть змогу краще зрозуміти нові дезінформаційні загрози та наративи й швидше вжити заходів для розв'язання таких проблем.

Боррель також попередив про "нову хвилю" дезінформації у вигляді фейкових зображень, відео та вебсайтів, що видають себе за засоби масової інформації.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року спецпроєкт Євросоюзу East Stratcom Task Force запустив новий інструмент на своєму сайті для підвищення обізнаності про дезінформацію.

Інструмент з’явився в секції "Навчайтеся" на сайті проєкту. На цій сторінці роз’яснюють типові механізми, тактику й наративи поширення дезінформації та маніпуляцію інформацією, зокрема здійснюваної контрольованою Кремлем медійною "екосистемою". Читачам пропонують способи натренувати критичне сприйняття інформації та тренування у формі тестів та ігор. Ці матеріали можна використовувати й для тематичних уроків у школах.

Liked the article?
Help us be even more cool!